Resia AB

Många nykomlingar bland höstens weekendresor

Dela

Hösten är här och med den också högsäsong för weekendresor. Trenden med att svenskarna vill upptäcka nya platser och kulturer avspeglas även i topplistorna i höst och vinter. London toppar som vanligt listan men längre ner på listan syns stora förändringar. Årets kaxiga uppstickare är Warszawa, München, Dublin och Paris.

– Att London är överst på listan är inte särskilt överraskande, främst med tanke på det fördelaktiga pundet vi sett på sistone. Att det är så stora förändringar längre ner på listan förstärker trenderna vi tidigare sett i vår Resiabarometer – att vi svenskar vill se nya platser, att vi inte slutat resa trots oro i världen och att vi reser på ett annat sätt, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

– Förra året fanns inte Paris med på listan och det var självklart ett resultat av det som hände där 2015. Nu är den romantiska storstaden med på listan igen och kommer starkt. Största klivet har München tagit som nu utmanar storebror Berlin om vem som är herren på täppan. Att Tyskland är ett land att hålla koll på såg vi även i somras då landet hamnade högt upp. Jag tror Tyskland vinner på sin korta flygtid, sitt breda kulturutbud och att det känns som ett relativt säkert resmål, fortsätter Lina Eklund.

Warszawa, München, Dublin och Paris in på topplistan
Rom, Wien, Edinburgh och Manchester lämnar topplistan och istället kliver Warszawa, München, Dublin och Paris in. Att Rom trillar från en andraplats till att inte finnas med på listan alls beror troligen på att många redan varit där och nu istället siktar in sig på nykomlingar som Dublin och München. Att både Krakow och Warszawa finns med på listan i år visar att svenskarna gillar prisvärda nykomlingar som kan utmana Prag, som enligt många börjar bli trångt.

– Något som överraskar mig är att Edinburgh lämnar listan, då det är en stad som känns ny och som har ett brett utbud av det mesta. Det kan dock vara så att de som var där förra året nu istället siktar in sig på Dublin som inte ligger allt för långt bort. Dublin är en stad som växer på många sätt, det är ingen tillfällighet att världskända företag som Google, Apple och Facebook har stora högkvarter här. I den internationella staden Dublin kan du bland annat uppleva den pulserande pubvärlden, besöka stadens slott och skrika dig hes på en rugbymatch. Kombinera gärna Dublin med en tur på Irlands västkust där naturen överraskar med vita sandstränder och turkost vatten, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.


Mest bokade weekendresmålen i höst

1. London (1)
2. Prag (3)
3. Paris (ny!)
4. Berlin (4)
5. Budapest (5)
6. Krakow (6)
7. Amsterdam (10)
8. München (ny!)
9. Dublin (ny!)
10. Warszawa (ny!)

* Topplistan gäller avresor mellan 1 september och 30 november 2017 där man stannar mellan 2 -4 nätter på plats. Inom parentes syns förra årets placeringar under samma period.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 500 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg där vårt Servicecenter stöttar kundmötet med funktioner som marknad, teknisk utveckling, ekonomi, HR, IT och säljsupport. År 2016 omsatte vi 3,6 miljarder kronor.

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Saturday satori – trenden som ger dig ett mer balanserat liv25.9.2018 06:30Pressmeddelande

Satori är ett begrepp inom zenbuddismen och är det japanska ordet för upplysning vilket är nära besläktat med ordet för insikt. Det beskriver ett tillstånd när man är nöjd och där man slutat jaga efter status och materiella ting. Istället fokuserar man på sådant som kan ge balans och njutning. Den här trenden passar därför perfekt med resor - oavsett om det är en resa där man förflyttar sig rent fysiskt eller en inre resa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum