Umeå kommun

Många roliga aktiviteter under sommarlovet för Umeås barn och unga

Dela

Under sommarlovet arrangeras många olika aktiviteter för Umeås barn och unga, många av dem är gratis. Aktiviteterna riktar sig främst till barn i förskoleklass och upp till årskurs 9. Ett Händer på lovet-kort, som delas ut i skolan, ger fritt inträde till många aktiviteter.

Aktiviteterna arrangeras av verksamheter inom Umeå kommun och ett flertal föreningar som fått extra bidrag för att kunna arrangera gratisaktiviteter under sommarlovet.

– Tillsammans med föreningar, olika verksamheter i kommunen och andra organisationer så kan vi erbjuda riktigt bra och kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för Umeås barn och unga, säger Sara Nordström, samordnare för lovaktiviteter, Umeå kommun.

Syftet med att erbjuda gratis lovaktiviteter är att barn och unga, oavsett ekonomisk eller social situation, ska kunna hitta aktiviteter att delta i under sommaren. Umeå kommun har avsatt medel för att kunna erbjuda gratis lovaktiviteter och fritidsnämnden har ovanpå det beslutat att subventionera inträdet för barn och unga i grundskolan under juni och augusti på Umelagun.

Om Händer på lovet-kortet och lovkalendern

Händer på lovet-korten delas ut till alla barn och unga som går i förskoleklass och upp till årskurs 9 i Umeå kommun. Kortet ger fritt inträde till bland annat de tempererade utebaden Obbolabadet och Vallabadet. Umelagun kostar i år 20 kr i juni och augusti, ordinarie pris i juli. Många aktiviteter är gratis oavsett om du har kort eller inte.

Alla aktiviteter går att hitta i lovkalendern på www.umea.se/handerpalovet. Lovkalendern speglar lovaktiviteter från evenemangskalendern www.alltomvasterbotten.se och det är fritt för arrangörer att dela sina evenemang.

Mer information:

Sara Nordström
samordnare lovaktiviteter
fritidsförvaltningen
Umeå kommun
090-16 16 21
sara.nordstrom@umea.se

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Ingen presskonferens efter individ- och familjenämndens sammanträde21.6.2022 13:29:53 CEST | Pressinbjudan

Det blir ingen presskonferens efter individ- och familjenämndens sammanträde 22 juni. Handlingar för individ- och familjenämnden finns på www.umea.se/handlingar Mer information: Andreas Lundgren (S) ordförande individ- och familjenämnden Umeå kommun 070-330 63 24 andreas.lundgren@umea.se Hanna Lundin Jernberg (L) vice ordförande individ-och familjenämnden Umeå kommun 070-812 90 69 hanna.lundinjernberg@umea.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum