Linköpings kommun

Många småhus när 160 nya bostäder planeras i Ljungsbro

Dela

Bebyggelsen ska enligt planförslaget få småstadskaraktär. Det handlar om ett attraktivt läge nära Motala ström.

– Många linköpingsbor vill bo i villa eller radhus och det här är ett sätt att möta deras efterfrågan, samtidigt som vi stödjer Ljungsbros utveckling. Det är en fin miljö som vi vill värna och utveckla, säger kommunalrådet Elias Aguirre (S)

Miljön innehåller höga natur- och kulturvärden och ligger kring Cloettas chokladfabrik och strömmen. Förslaget till detaljplan ska nu ut på samråd.

Planområdet ligger vid brofästets östra sida. Det gränsar mot Hällestadsvägens södra sida och Motala ströms östra sida. Området består av jordbruksmark och den kända, men nu igenvuxna Äppellunden. Cloetta använde tidigare frukten därifrån i sin tillverkning. Äppellunden kommer bevaras och förädlas till parkmark inom bebyggelsen.

Bebyggelsen ska enligt planförslaget få småstadskaraktär ut mot Hällestadsvägen med täta kvarter av villor, par- och radhus. Några flerfamiljshus kan också byggas i en del av området. Sammanlagt beräknas det ge cirka 160 bostäder. Det blir även möjligt att bygga en förskola med 140 platser.

– Nu går planförslaget ut på samråd och vi ser fram emot att lyssna in vad Ljungsbroborna tycker, säger Elias Aguirre.

Kontakter

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 157 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Bygg- och miljönämnden: Bara hälften av livsmedelsbutikerna återvinner15.2.2018 13:17Pressmeddelande

Bara hälften av Linköpings största livsmedelsbutiker lever upp till kraven på utsortering och återvinning av avfall. Det visar en granskning som Miljökontoret gjort. Samtidigt visar deras granskning att mindre än 1 procent av Linköpings företag inom livsmedelssektorn gjorde allvarliga överträdelser förra året. Det är några av de ärenden som kommer upp på dagens nämndmöte.

Pressinbjudan: Två presskonferenser i Linköpings stadshus14.2.2018 11:36Pressmeddelande

Inbjudan till presskonferens inför bygg- och miljönämndens sammanträde Ordförande Gunnar Gustafsson (MP) informerar bland annat om nya förenklade bygglovsregler och tillsyn av företag inom livsmedelsbranschen. Tid: Torsdag 15 februari klockan 11.00 Plats: Sammanträdesrum Schönberg i Linköpings stadshus. Välkommen! Inbjudan till presskonferens inför barn- och ungdomsnämndens sammanträde Ordförande Jakob Björneke (S) tar upp verksamhetsberättelsen för 2017 och förändrade placeringsprinciper av elever. Tid: Torsdag 15 februari klockan 11.30 Plats: Sammanträdesrum Schönberg i Linköpings stadshus. Välkommen!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum