Linköpings kommun

Många småhus när 160 nya bostäder planeras i Ljungsbro

Dela

Bebyggelsen ska enligt planförslaget få småstadskaraktär. Det handlar om ett attraktivt läge nära Motala ström.

– Många linköpingsbor vill bo i villa eller radhus och det här är ett sätt att möta deras efterfrågan, samtidigt som vi stödjer Ljungsbros utveckling. Det är en fin miljö som vi vill värna och utveckla, säger kommunalrådet Elias Aguirre (S)

Miljön innehåller höga natur- och kulturvärden och ligger kring Cloettas chokladfabrik och strömmen. Förslaget till detaljplan ska nu ut på samråd.

Planområdet ligger vid brofästets östra sida. Det gränsar mot Hällestadsvägens södra sida och Motala ströms östra sida. Området består av jordbruksmark och den kända, men nu igenvuxna Äppellunden. Cloetta använde tidigare frukten därifrån i sin tillverkning. Äppellunden kommer bevaras och förädlas till parkmark inom bebyggelsen.

Bebyggelsen ska enligt planförslaget få småstadskaraktär ut mot Hällestadsvägen med täta kvarter av villor, par- och radhus. Några flerfamiljshus kan också byggas i en del av området. Sammanlagt beräknas det ge cirka 160 bostäder. Det blir även möjligt att bygga en förskola med 140 platser.

– Nu går planförslaget ut på samråd och vi ser fram emot att lyssna in vad Ljungsbroborna tycker, säger Elias Aguirre.

Kontakter

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum