Uppsala kommun

Många sommarlovsaktiviteter för barn och unga även denna sommar

Dela

Genom extra stöd från kulturnämnden kommer många lovaktiviteter för barn och unga i Uppsala kommun att arrangeras kostnadsfritt för deltagarna.

Sommarlovsaktiviteterna har tidigare finansierats till stor del från socialstyrelsen, men i år har det statliga bidraget upphört. Därför har kulturnämnden beslutat om att skjuta till ytterligare medel från kommunens sida.

– Vi ser det stora behovet som finns av aktiviteter under sommarlovet, särskilt denna sommar. Det är en verksamhet som måste prioriteras även om statsbidragen inte finns längre, säger Linda Eskilsson (MP) kommunalråd.

Aktiviteter erbjuds av både kommunala verksamheter och föreningar, bland annat i form av animationsverkstäder, öppen basket, levande rollspel, teaterkurser och olika former av läger.

– Nu när många stannar hemma under sommaren och aktiviteter som övernattningsläger och fotbollscuper inte kan genomföras som vanligt, känns det givande att kunna erbjuda alternativ på hemmaplan, säger Runa Krehla, strateg barn och ungas fria tid.

Arrangörerna följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för aktiviteter och evenemang. Mycket av det som händer är förlagt utomhus och deltagare delas upp i mindre grupper med liten kontakt med varandra.

Alla lovaktiviteter publiceras på kubikuppsala.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum