Norrköpings kommunNorrköpings kommun

Många ville skapa med Konstmuseet i juli

Dela

Juli bjöd på lynnigt väder men också pop up-verksamhet för barn och unga i Hageby-området. 565 deltagare målade, skulpterade och löste mysterium med Konstmuseets pedagoger.

Bild: Norrköpings konstmuseum.
Bild: Norrköpings konstmuseum.

Vi är superglada över att Krumeluren Pop-up gick så bra i år igen! Vi träffar så många unga och barn som kanske inte hittar till oss på Konstmuseet annars, säger Lisa Lundell Karlberg som är Konstmuseets pedagog. Vi har varit i Vasaparken, Ensjöbadet och Silverringen i Hageby när vädret tillåtit. Annars har vi varit i Mirum, helst är vi såklart utomhus för att kunna göra vilka aktiviteter vi vill. Graffiti passar inte så bra inomhus till exempel.

Krumeluren Pop-Up har i år varit på fyra platser runt Hageby och ingår i kommunens satsning sommar i Hageby. Deltagarna har målat akvarell, akryl, tecknat och fått prova graffiti. Av 565 deltagare var 396 barn. Folkhälsomyndighetens rekommendationer har följts med ett maxantal på 20 väl utspridda deltagare åt gången.

KONTAKT:
Charlotta ’Lotta’ Arildsson
Titel: kulturkoordinator
Telefon: 0702-40 41 57 / 011-15 29 24
Mail: charlotta.arildsson@norrkoping.se

Linn Bennich
Titel: intendent kommunikation, marknadsföring och program
Telefon: 073-020 26 04
Mail: linn.bennich@norrkoping.se

__________________________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Bild: Norrköpings konstmuseum.
Bild: Norrköpings konstmuseum.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings kommun stöttar näringslivet inför julhandeln27.11.2020 13:30:00 CETPressmeddelande

För att stötta handeln i Norrköping föreslår kommunen att tillfälligt och utan avgift för näringsidkarna, ta bort de utpekade försäljningsplatserna. Detta möjliggör att fler ska kunna nyttja den allmänna platsmarken till försäljning och varuexponering, till exempel möjlighet att flytta ut försäljningen från butiken. – Den lokala handeln har drabbats väldigt hårt av de restriktioner som råder och behöver stöd för att ens överleva. Genom att göra det möjligt att kunna bedriva försäljning utomhus eller erbjuda smidig upphämtning, kan människor lättare hålla avstånd och samtidigt stötta detaljhandeln i Norrköping, säger Karin Jonsson (C), ordförande i tekniska nämnden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum