Nynäshamns kommun

Mängder med aktiviteter under Trafikantveckan i Nynäshamn - närmare 700 har anmält sig till Barnens trafikskola

Dela

Det blir mängder med aktiviteter när Nynäshamns kommun uppmärksammar den Europeiska trafikantveckan 16-22 september. På programmet står så kallade månbilar, guidad cykeltur längs havet, promenader, familj som testar elcyklar, ny stationär cykelpump – och trafikskola för barn där intresset har varit otroligt stort. Närmare 700 barn är anmälda till Barnens trafikskola.

– Det blir många aktiviteter och det är fantastiskt roligt att så många ska gå Barnens trafikskola. Med tanke på covid-19 kommer vi självklart att följa de rekommendationer som finns vid alla våra aktiviteter, säger Julia Nordström, Nynäshamns kommuns miljö- och klimatstrateg.

Den 16-22 september pågår den Europeiska trafikantveckan som är ett initiativ för att uppmuntra till, och underlätta för, hållbara resor och transporter. Årets tema är fossilfria resor för alla. Under veckan lyfter Nynäshamns kommun särskilt fram cykling och promenader. Några av aktiviteterna är:

  • Barnens trafikskola för barn i årskurserna förskoleklass - 3. Barnen får lära sig vägmärken och cykla en bana för att därefter få ett körkort. Hela 674 barn är anmälda till Barnens trafikskola som kommer att hållas vid flera tillfällen i Nynäshamn och Ösmo. De allra minsta barnen har möjlighet att låna sparkcyklar.
  • Guidad cykeltur med personal på utbildningsanordnaren Campus Nynäshamn. Turen går längs havet i Nynäshamn med stopp vid platser där guiden berättar om historiska och aktuella händelser.
  • Promenader längs Hälsans stig i Nynäshamn och Ösmo. Invånarna uppmanas att promenera och publicera bilder i sociala medier med hashtaggen #halsansstignynashamn
  • Fritidsverksamheten Ung fritid anordnar månbilskörning i skateparken i Nynäshamn. Ung fritid erbjuder övningskörning och möjlighet att ta körkort för månbilar som är en slags trampbil för yngre barn.                     
  • En familj får kostnadsfritt testa två elcyklar under två veckor. Under veckorna berättar de i sociala medier om sina upplevelser av elcyklar.
  • En stationär cykelpump placeras ut i centrala Nynäshamn. Den kommer att stå kvar även efter Trafikantveckan.

– Med tanke på covid-19 och rekommendationen att välja andra färdsätt än kollektivtrafiken passar vi på att slå flera slag för cykling och promenader, säger Julia Nordström.

Bilder: Nynäshamns kommun tjuvstartade Trafikantveckan redan i dag tisdag med Barnens trafikskola.
Bild 1: Nynäshamns kommuns Isa Eriksson och Elin Giotis har genomgång med några barn innan de börjar cykla banan.
Bild 2: Elin Giotis och Julia Nordström längst bort i bild hjälper barnen när de cyklar.
Bild 3: Isa Eriksson skriver ut körkort till barnen när de har genomfört Barnens trafikskola.

För mer information kontakta gärna:

Julia Nordström, miljö- och klimatstrateg Nynäshamns kommun, 076-125 684 46, julia.nordstrom@nynashamn.se

Isa Eriksson, trafikstrateg Nynäshamns kommun, 076-125 688 65, isa.eriksson@nynashamn.se

På nynashamn.se finns mer information: https://www.nynashamn.se/4.2b6a849e173f1dc684aea7f.html 

Om Trafikantveckan på Trafikverkets webbplats: https://www.trafikverket.se/for-dig-i-branschen/miljo---for-dig-i-branschen/energi-och-klimat/trafikantveckan/

Nyckelord

Bilder

Om

Nynäshamns kommun
Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 34 Nynäshamn

08-520 680 00https://www.nynashamn.se/

Nynäshamns kommun har närmare 29 000 invånare. Här finns hav, stad och landsbygd. Bra kommunikationer med pendeltåg och motorväg ger tillgång till Stockholms stora utbud och arbetsmarknad. Nynäshamn – där havet och livet möts.

Följ Nynäshamns kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nynäshamns kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum