Linköpings kommun

Manifestation för Earth hour i domkyrkan

Dela

Earth hour är världens största miljömanifestation där vi släcker för miljöns skull. Lördagen den 19 mars är det dags för årets Earth hour. I samband med detta hålls en miljömanifestation i domkyrkan. Miljökommunalrådet Nils Hillerbrand (MP) är en av talarna.

- Det är viktigt att uppmärksamma och delta i Earth Hour, bland annat för att det är en bra påminnelse om att vår livsstil påverkar klimatet. I Linköpings kommun har vi ett av Sveriges tuffaste lokala klimatmål och det kommer behövs att vi alla hjälps åt för att uppnå målet och därmed ett långsiktigt hållbart samhälle för många generationer framåt, säger Nils Hillerbrand.

Earth Hour är inte en energisparkampanj utan handlar om något mer och större än bara den timmen då arrangemanget äger rum. Förhoppningen är att inspirera till beteendeförändringar mot nya klimatsmarta vanor. Linköping ska bli koldioxidneutral kommun 2025 och då blir beteendeförändringar ett av flera inslag i arbetet.

I Linköping sker en symbolisk nedsläckning av Gärstadverket och vattentornet.

Earth hour infaller klockan 20.30-21.30, men redan klockan 19.00-20.30 är du välkommen till ett program i domkyrkan:

Start med eldshow utanför domkyrkan
Sång av Lana Brunell och piano Martin Uddén
Tal av domprost Peter Lundborg, kommunalråd Nils Hillerbrand samt Elisabeth Nilsson, landshövding.
Klockan 20.20: Stad i ljus – favorit i repris från Musikhjälpen 2015 
Agnes Lundblad Karlsson. 
Det finns också pysselhörna för barn och utställningar.

Välkommen!

Arrangörer: Linköpings domkyrkoförsamling, Linköpings kommun och länsstyrelsen.

Läs även mer om Earth hour på Världsnaturfondens webbplats via länken nedan.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum