Djurens Rätt

Manifestation utanför riksdagen – djurrättsorganisationer uppmanar regeringen att förbjuda vilda djur på cirkus

Dela

Djurrättsorganisationerna Djurens Rätt och PETA var idag på plats utanför riksdagen och uppmanade regeringen att bryta loss förslaget om ett förbud mot vilda djur på cirkus från den försenade nya djurskyddslagen.

Manifestation utanför riksdagen 2016-09-27
Manifestation utanför riksdagen 2016-09-27

I samband med manifestationen överlämnades PETA:s upprop med 20 000 namnunderskrifter där regeringen ombeds att snarast förbjuda vilda djur på cirkus. Tidigare i år lämnade Djurens Rätt över ett upprop med mer än 155 000 underskrifter för ett förbud i Sverige.

– Nu är det jätteviktigt att regering och riksdag lyssnar på opinionen och på de svenska och internationella experter som alla uppmanar till att elefanter och sjölejon förbjuds på cirkus. Här finns möjlighet att lägga fram ett lagförslag som ligger i linje med en modernare djursyn. Det här kan inte vänta säger Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens Rätt.

Debatten om vilda djur som används som underhållning har växt sig allt starkare under de senaste åren. Enligt en opinionsundersökning från tidigare i år anser 78 % av svenskarna att det inte ska vara tillåtet att hålla vilda djur som exempelvis elefanter och sjölejon på cirkus. (Djurens Rätt/Novus 2016).

– Varje dag som den här lagen skjuts upp är en till dag av lidande för de djur som hålls i bur och blir slagna inom cirkusindustrin. Vi ber den svenska regeringen att förbjuda detta föråldrade spektakel omedelbart - för djurens skull måste showen få ett slut, säger Harriet Barclay, PETA:s koordinator för europeiska relationer.

Kontakt PETA:
Sascha Camilli +44 (0) 20 7837 6327, ank 235; SaschaC@peta.org.uk

Nyckelord

Bilder

Manifestation utanför riksdagen 2016-09-27
Manifestation utanför riksdagen 2016-09-27
Ladda ned bild

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Det är alla medlemmar och gåvogivare som är Djurens Rätt.

Vi har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Vi är också granskade och godkända av Givarguiden. Djurens Rätt har funnits sedan 1882.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum