Mannheimer Swartling Advokatbyrå AB

Mannheimer Swartlings mångfaldsprojekt ska stödja ungdomar på vägen till universitetet

Dela

Studera för livet. Så kallas Mannheimer Swartlings nya mångfaldsprojekt – ett studie- och mentorsprogram som syftar till att inspirera och motivera fler unga personer till fortsatta studier efter gymnasiet.

Det nya programmet riktar sig till elever som precis har gått ut första året på gymnasiet och kommer från familjer där ingen av föräldrarna har svensk akademisk utbildning. Varje deltagare får två mentorer som följer och ger stöd under hela programmet, där inslag som studiebesök och presentationsträning varvas med inspirationsföreläsningar.


- Målet är att få vägen till universitetet att kännas kortare för deltagarna. Majoriteten av våra anställda har sina rötter i Sverige, och så ser det ut även på andra håll i advokatbranschen. Vi hoppas att den nya satsningen ska bidra till ökad mångfald – både på universiteten och förhoppningsvis också i det svenska näringslivet, säger Jan Dernestam, Managing Partner på Mannheimer Swartling.


Sixto Rios och Azadeh Razani är två av de medarbetare på Mannheimer Swartling som har valt att engagera sig som mentorer i Studera för livet.


- För mig har det varit viktigt med förebilder och mentorer som inspirerar och stöttar. Ibland är de största hindren ens egna tankar. Ett samtal med en mentor kan vara den extra knuffen som behövs när det känns tungt, säger Azadeh Razani, Partner.


- Jag kom till Sverige när jag var 18 år. Kunde inte ett ord svenska men genom hårt arbete och en gnutta tur så arbetar jag i dag med finansjuridik på Sveriges största advokatbyrå. Goda studieresultat öppnade en mängd dörrar för mig, säger Sixto Rios, Senior Associate.

Läs mer om Studera för livet här.

Nyckelord

Kontakter

Om

Mannheimer Swartling Advokatbyrå AB
Mannheimer Swartling Advokatbyrå AB
Box 1711
111 87 Stockholm

040-698 59 34http://www.mannheimerswartling.se

Mannheimer Swartling är en av Nordens ledande affärsjuridiska byråer. Bland våra klienter finns framstående svenska och internationella företag och organisationer. Byrån arbetar brett, både när det gäller typ av uppdrag och geografi. Verksamheten bedrivs genom egna kontor i Sverige, Ryssland, Singapore, USA och Bryssel samt i nära samarbete med andra framstående internationella byråer. Läs mer på www.mannheimerswartling.se.

Följ Mannheimer Swartling Advokatbyrå AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Mannheimer Swartling Advokatbyrå AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum