Människors tro ger förankring i osäkra tider

Dela

I en ny bok skriver biskop Mikael Mogren om hur kristen tro kan bidra till kraft och mod i svåra tider. "Det är märkligt att skriva en bok som är så aktuell", säger han om boken som delas ut i påsk genom Svenska kyrkans församlingar i stiftet.

Coronakrisen låg långt bortom horisonten när han skrev. Ändå kände Mikael Mogren att det var angeläget att samla och dela sina tankar om hur kristen tro bär.

– Den här boken skrev jag för att ge kraft och mod. Det behövs. Jag var inte beredd på att den skulle bli så aktuell, säger han.

Boken Kraft och mod är hundra sidor i fickformat och baksidestexten inleds med: ”Kraft och mod innehåller texter om kristen tro i vår tid. Det är en tid då det bästa i människan behöver lockas fram”.

– Vi lever i omsorgens tid. Det är många som kämpar nu och det krävs mer omsorg av oss än förr, säger Mikael Mogren.

Kristet självförtroende

Han skriver bland annat om kristet självförtroende och hur han ständigt möter människor som får förankring och sammanhang av sin kristna tro. Han konstaterar att kyrkan har stått stadigt genom svåra tider många gånger förr. Ett kristet hemspråk ger förankring när det rister i skyddsnäten och viktiga verktyg för att klara det svåra.

– Det kommer att krävas mycket kamp av oss framöver men vi är inte övergivna, säger biskop Mikael Mogren.

Boken Kraft och mod delas ut kostnadsfritt genom församlingarna i Västerås stift i anslutning till påskhelgen och finns även att beställa i stiftets webbshop.

Mer information och kontakt

Johanna Olofsson, pressekreterare
johanna.k.olofsson@svenskakyrkan.se
Sms: 076-940 85 13

Bilder

Om

Västerås stift, Svenska kyrkan
Västra Kyrkogatan 9
72215 Västerås

021-17 85 00https://www.svenskakyrkan.se/vasterasstift

Västerås stift är Svenska kyrkans regionala nivå i Dalarna, Västmanland och norra delen av Örebro län. Biskop sedan 2015 är Mikael Mogren. Stiftets uppgift är att stödja de 76 lokala församlingarna i den grundläggande uppgiften att fira gudstjänst, undervisa, utöva mission och diakoni, kyrkans sociala arbete.

Följ Västerås stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västerås stift, Svenska kyrkan

Biskopen: Begravningsseden riskerar att brytas19.5.2020 06:00:00 CESTPressmeddelande

Svenska kyrkans biskopar har tagit fram en särskild ordning för minnesgudstjänst som ska kunna användas då människor inte kan närvara vid en vanlig begravningsgudstjänst. Samtidigt väcker coronakrisen i kombination med en vikande begravningstrend frågan om vad pandemin gör med begravningsseden. ”Begravningar är jätteviktiga för ett samhälle och nu riskerar seden att brytas”, säger biskop Mikael Mogren som ser med oro på utvecklingen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum