ManpowerGroup

Manpower i nytt samarbete med PostNord

Dela

PostNord har tecknat nytt avtal med Manpower om bemanningstjänster. Avtalet täcker in samtliga PostNord-bolag i Sverige och omfattar såväl personal till produktion som tjänstemän. PostNord räknar med att upphandla bemanningstjänster för totalt 600 MSEK per år från en handfull leverantörer. Avtalet gäller i två år med möjlig förlängning i upp till ytterligare sex år.

Samarbetet mellan PostNord (PostNord Sverige AB, TPL, Strålfors) och Manpower omfattar produktionspersonal till terminal, chaufförer, kundtjänstpersonal samt tjänstemän inom exempelvis ekonomi, HR, inköp och marknadsföring. I avtalet ingår även möjlighet att leverera entreprenadslösningar, med andra ord helhetslösningar där en större grupp medarbetare inom produktion eller kundtjänst arbetsleds av Manpower.

- Vi ställer höga krav på våra leverantörer, och det är bland annat viktigt att de har en tydlig kvalitetssäkring i rekryteringsprocessen och en fastställd policy för jämställdhet och mångfald som är i linje med vår. Manpower är nu en av våra utvalda bemanningsleverantörer och vi ser fram emot att få påbörja vårt samarbete, säger Marit Gisslar, chef rekrytering och employer brand PostNord.

- Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete där vi på Manpower förser PostNord med medarbetare med den kompetens som koncernen behöver för sina kommunikations- och logistiklösningar över hela landet, såväl i det dagliga arbetet som i stora arbetstoppar exempelvis inför jul, säger Patric Palm, Managing Director för Manpower Enterprise i Sverige.

Manpower väljs bland annat för sin förmåga att attrahera och kontinuerligt vidareutbilda de kompetenser som PostNord efterfrågar. En del av dessa personalgrupper är svåra att få tag i på arbetsmarknaden idag, i synnerhet chaufförer och truckförare med rätt kvalifikationer.
Avgörande kriterier i upphandlingen har varit Manpowers effektivitet och träffsäkerhet i att tillhandahålla rätt kompetenser i rätt tid över hela landet. PostNord räknar med, utöver att täcka sina behov av kompetens, att även göra tidsbesparingar för de chefer som ska hyra in personal. Manpower-koncernen har som största aktör i Sverige kapacitet att bemanna i nivå med PostNords behov av bristkompetenser i en växande marknad.

- Samarbetet innebär också att vi tillsammans med PostNord kommer att erbjuda hundratals personer arbete varje år. De har bra villkor och möjlighet till utveckling av sin kompetens, avslutar Patric Palm.

Nyckelord

Kontakter

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Södermalmsallén 36
118 28 Stockholm

0771-55 99 00http://www.manpowergroup.se

Om PostNord 
Vi gör vardagen enklare. PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden. 2020 hade koncernen cirka 28 000 anställda och en omsättning på 38,7 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna. Besök oss på www.postnord.com

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom kompetens- och HR-tjänster. Vi hjälper organisationer att omvandla sig i en snabbt föränderlig värld, genom att hitta och utveckla talanger som gör det möjligt för våra kunder att utvecklas. Vi bidrar genom att hitta rätt kompetens samtidigt som vi sätter miljontals människor i arbete. ManpowerGroup™ är sedan många år erkända för vår mångfald, inkludering, jämställdhet och 2021 utsågs vi till ett av världens mest etiska företag för tolfte året i rad. I Sverige har vi omkring 7 000 medarbetare på drygt 50 orter över hela landet med varumärkena: Manpower®, Experis®, Talent Solutions® och Jefferson Wells®. Varje år sätter vi 15 000 personer i jobb i Sverige.

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Ny prognos: Rekordmånga jobbtillfällen väntas i höst15.9.2021 07:55:00 CEST | Pressmeddelande

Nu vänder det – svenska arbetsgivare tror på en kraftigt ökad efterfrågan på arbetskraft under hösten. Sysselsättningstrenden ligger på hela +25 procent för det fjärde kvartalet 2021, den starkaste prognosen i Arbetsmarknadsbarometerns historia. Hotell- och restaurang är den bransch där sysselsättningen förväntas öka överlägset mest med en prognos på hela +53 procent, visar ManpowerGroups Arbetsmarknadsbarometer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum