ManpowerGroup

ManpowerGroup förser Swedavia med kompetens de närmaste åren

Dela

Statligt ägda flygplatsoperatören Swedavia har efter en upphandling slutit avtal med ManpowerGroup för bemanning och rekrytering. Avtalen gäller medarbetare med olika roller, från servicemedarbetare till chefer och specialister på flygplatser över hela landet.

Foto: Victoria Ström/Swedavia
Foto: Victoria Ström/Swedavia

Sedan tidigare samarbetar Swedavia med Manpower för bemanning av sina flygplatser. Efter en upphandling valdes Manpower på nytt för bemanning och samarbetet utökas till att även omfatta rekrytering med hjälp av Experis. Avtalen gäller på fyra respektive tre år med möjlig förlängning och i bägge avtalen är ManpowerGroup förstahandsvalet.

-Vårt behov är stort av att ha rätt kompetens vid rätt tillfälle på våra tio flygplatser i Sverige. Vi har en personalintensiv verksamhet med en stor bredd av kompetenser inom allt från serviceyrken till tekniska specialister, som exempelvis miljötekniker, säger Marie Wiksborg, HR-direktör på Swedavia.

-Vi är glada att bistå Swedavia i att upprätthålla viktiga samhällsfunktioner och god service till resenärer på flyg i hela Sverige, säger Stefan Fransson, försäljningschef ManpowerGroup.

För mer information kontakta:
Marie Wiksborg , HR-direktör på Swedavia AB, +46 10 109 01 00, Marie.Wiksborg@swedvia.se
Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup, +46 70 377 45 43, helene.belin@manpowergroup.se

Swedavia är ett statligt ägt bolag som äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser – ett system av tio flygplatser från Malmö i söder till Kiruna i norr som knyter samman hela Sverige med resten av världen. www.swedavia.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Victoria Ström/Swedavia
Foto: Victoria Ström/Swedavia
Ladda ned bild

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Klarabergsgatan 29
111 81 Stockholm

http://www.manpowergroup.se

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom arbetsmarknadsrelaterade tjänster. Genom globala insikter och lokal expertkunskap skapar vi värde för våra kunder. Vi kallar det Innovative Workforce Solutions. ManpowerGroup™ Sverige har 12 000 medarbetare på ett 70-tal orter och med fyra varumärken: ManpowerGroup™ Solutions, Experis, Manpower och Right Management. Varje år sätter vi 20 000 personer i jobb i Sverige.

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Ny rapport: Så slipper ditt jobb hotas av automatiseringen23.4.2018 08:43Pressmeddelande

Automatisering är inte ett hot mot jobben – för de som har rätt förmågor. Arbetsgivare värderar kommunikations-, samarbetes- och problemlösningsförmåga högst och ungefär en fjärdedel tycker att personer med dessa förmågor är svårast att hitta. Kombinerat med digitala och tekniska färdigheter är detta receptet för att klara sig bäst på framtidens arbetsmarknad, enligt ManpowerGroups nya rapport Skills Revolution 2.0.

Försiktigt optimistiska signaler för vårens arbetsmarknad i mellersta Sverige13.3.2018 08:21Pressmeddelande

Arbetsgivare i mellersta Sverige, där Södermanland, Västmanland, Värmland och Örebro län ingår, är försiktigt optimistiska och förväntar sig fler något fler jobbtillfällen under våren. Sysselsättningstrenden för det andra kvartalet ligger på +4 procent, vilket är strax över sysselsättningstrenden för hela Sverige på +2 procent. Det visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum