ManpowerGroup

ManpowerGroup lanserar global hållbarhetsvecka

Dela

I samband med FN-veckan i New York och World Economic Forums toppmöte om hållbarhet lanserar ManpowerGroup en global hållbarhetsvecka. Syftet är att lyfta lösningar som bidrar till en hållbar utveckling på arbetsmarknaden och att lansera ManpowerGroups globala hållbarhetsplan, som kopplar arbetet till FN:s globala mål för hållbar utveckling.

– Varje år hjälper ManpowerGroup 20 000 svenskar till jobb. Som företag har vi ett ansvar att bidra till en hållbar arbetsmarknad. Det gör vi bland annat genom att erbjuda första jobbet för många unga, snabbt få nyanlända ut i arbetslivet och hjälpa arbetsgivare att lösa kompetensbristen i Sverige, säger Lars Forseth, vd för ManpowerGroup Sverige.

ManpowerGroups hållbarhetsarbete omfattar tre fokusområden som tillsammans bidrar till en hållbar arbetsmarknad: 1) att unga snabbt kan komma ut i arbete efter avslutad utbildning, 2) att hjälpa människor bygga upp färdigheter för det moderna arbetslivet så att de är anställningsbara genom hela yrkeslivet samt 3) att bidra till jämställda och inkluderande arbetsplatser.

Ett exempel på ManpowerGroups hållbarhetsarbete är deltagandet i Äntligen Jobb, som syftar till att hjälpa nyanlända ut i arbetslivet och att matcha rätt kompetens med rätt arbetsgivare. Äntligen Jobb ger nyanlända möjligheter till snabb validering av kompetens, matchning till praktikplatser och därefter jobb.

– Vårt huvudsakliga fokus kommer alltid att ligga på att hjälpa våra kunder och att skapa ett meningsfullt arbetsliv för miljontals människor världen över. Att bidra till en hållbar utveckling på arbetsmarknaden sammanfattar vår kärnverksamhet, alla årets veckor, säger Lars Forseth.

Läs mer om ManpowerGroups hållbarhetsarbete här och på sajten Work to Change the World. Följ diskussionen under hållbarhetsveckan på Twitter under #DoingWellByDoingGood och på @ManpowerGroupSE.

Om ManpowerGroups hållbarhetsarbete
ManpowerGroup kopplar hållbarhetsarbetet till FN:s globala mål för hållbar utveckling. Dessa är god utbildning för alla (mål 4), jämställdhet (mål 5), anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt (mål 8) samt minskad ojämlikhet (mål 10). ManpowerGroup har bland annat:

  • utsetts till ett av världens mest etiska företag av Etisphere Institute
  • rankats som ledande inom CSR enligt EcoVadis
  • rankats som ett av världens mest hållbara företag enligt Dow Jones Sustainability Index

För mer information, kontakta gärna:
Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup Sverige, telefon 070-377 45 43,
helene.belin@manpowergroup.se

Kontakter

Bilder

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Klarabergsgatan 29
111 81 Stockholm

http://www.manpowergroup.se

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom arbetsmarknadsrelaterade tjänster. Vi hjälper organisationer att omvandla sig i en snabbt föränderlig värld, genom att hitta och utveckla talanger som gör det möjligt för våra kunder att utvecklas. ManpowerGroup™ Sverige har 12 000 medarbetare på ett 70-tal orter med fyra varumärken: Manpower®, Experis®, Right Management® och ManpowerGroup® Solutions. Varje år sätter vi 20 000 personer i jobb i Sverige.

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Ny prognos: 2019 inleds med fler jobbtillfällen i mellersta Sverige11.12.2018 08:41Pressmeddelande

Arbetsgivare i mellersta Sverige, där Södermanland, Västmanland, Värmland och Örebro län ingår, förväntar sig en ökad efterfrågan på arbetskraft i början på det nya året. Sysselsättningstrenden för regionen ligger på +5 procent för det första kvartalet, på samma nivå som Sverige som helhet. Det är dock en rejäl minskning jämfört med föregående kvartals rekordprognos på +22 procent, visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

Ny prognos: 2019 inleds med fler jobbtillfällen i Västsverige11.12.2018 08:38Pressmeddelande

Arbetsgivare i Västra Götalands och Hallands län, förväntar sig en ökad efterfrågan på arbetskraft i början på det nya året. Sysselsättningstrenden för regionen ligger på +6 procent för det första kvartalet, långt från rekordprognosen för motsvarande period förra året som då låg på +16 procent. Jobbprognosen för Sverige som helhet ligger på +5 procent, visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum