ManpowerGroup

ManpowerGroup Sverige når högsta nivån i EcoVadis internationella hållbarhetsbedömning

Dela

ManpowerGroup i Sverige har för första gången nått platinanivå i EcoVadis internationella hållbarhetsbedömning, en klassning som bara en procent av de utvärderade företagen tilldelas.

– Att bidra till en hållbar utveckling på arbetsmarknaden sammanfattar vår kärnverksamhet. Vi är fantastiskt stolta över det här kvittot från en ansedd och oberoende granskare som EcoVadis, säger Mikael Jansson, vd för ManpowerGroup i Sverige.

ManpowerGroups poäng i utvärderingen 2021 är totalt sett bland de 1 % bästa internationellt med betyget 73 av 100 möjliga. Inom området ”Environment” får ManpowerGroup betyget 90 av 100.

ManpowerGroup i Sverige har sedan 2017 haft hållbarhetsbetyg på guldnivå från EcoVadis, höjningen visar med andra ord på ManpowerGroups kontinuerliga förbättring av hållbarhetsarbetet.

ManpowerGroup kopplar sitt hållbarhetsarbete till FN:s globala mål för hållbar utveckling. Fokus ligger på god utbildning för alla (mål 4), jämställdhet (mål 5), anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt (mål 8) samt minskad ojämlikhet (mål 10).

–Som en av landets största privata arbetsgivare har vi både ett stort ansvar och en stor möjlighet att göra skillnad med vårt hållbarhetsarbete. Därför ska vi nu ytterligare öka vår ambitionsnivå. Några exempel på det är att vi kommer att inkludera hela vår värdekedja i hållbarhetsarbetet och att vi lägger en plan för klimatneutralitet 2045, säger Mikael Jansson.

ManpowerGroups hållbarhetsrapport för 2020 hittar du i sin helhet här https://hallbarhet.manpowergroup.se/

Om EcoVadis:
EcoVadis är en av världens största och mest betrodda leverantör av hållbarhetsbetyg för företag med ett globalt nätverk av mer än 75 000 företag. Deras metodik bygger på internationella hållbarhetsstandarder, inklusive Global Reporting Initiative, FN:s Global Compact och ISO 26000. EcoVadis utvärdering fokuserar på hur företagen hanterar sin påverkan på ekonomi, miljö och samhälle samt hur transparent deras arbete är. Läs mer om EcoVadis på deras hemsida: http://www.ecovadis.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Södermalmsallén 36
118 28 Stockholm

0771-55 99 00http://www.manpowergroup.se

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom kompetens- och HR-tjänster. Vi hjälper organisationer att omvandla sig i en snabbt föränderlig värld, genom att hitta och utveckla talanger som gör det möjligt för våra kunder att utvecklas. Vi bidrar genom att hitta rätt kompetens samtidigt som vi sätter miljontals människor i arbete. ManpowerGroup™ är sedan många år erkända för vår mångfald, inkludering, jämställdhet och 2021 utsågs vi till ett av världens mest etiska företag för tolfte året i rad. I Sverige har vi omkring 7 000 medarbetare på drygt 50 orter över hela landet med varumärkena: Manpower®, Experis®, Talent Solutions® och Jefferson Wells®. Varje år sätter vi 15 000 personer i jobb i Sverige.Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum