ManpowerGroup

ManpowerGroup upphandlar konsulttjänster åt SJ

Dela

Sveriges marknadsledande tågoperatör, SJ AB, har i konkurrens upphandlat en konsultförmedlingstjänst och tilldelat ManpowerGroup uppdraget att hantera detta på SJ. SJ överlåter till ManpowerGroup att ta in lämpliga konsulter inom IT, teknik och övriga professionella tjänster samt hantering av resultatupphandlade projekt de kommande fyra åren.

 SJ överlåter till ManpowerGroups specialiserade verksamhet Talent Solutions TAPFIN att upphandla konsulter och resultatupphandlade projekt för verksamheterna i Sverige, Norge och Danmark och samtidigt effektivisera processerna. Inköpstjänsten av konsulter, så kallad Managed Service Provider, syftar till optimering av kompetensplaneringen. SJ får överblick, kontroll och rätt kompetens för sina behov vid varje tidpunkt.

- Genom dataanalys kommer ManpowerGroup att kunna förutse SJ:s kommande behov och proaktivt hitta kompetenser. Genom att arbeta proaktivt ökar vi SJ:s möjlighet att få tillgång till de vassaste konsulterna. Det är taktiskt mycket viktigt eftersom det är svårt att få tag i rätt kompetens idag, säger Mimmi Deljerud Engholm, chef ManpowerGroup Talent Solutions TAPFIN i Sverige.

Inköpen sker i linje med lagen om upphandling inom försörjning och tjänstesektorn (LUF) och med korrekt hantering av personuppgifter. För att säkerställa detta har ManpowerGroup implementerat inköpssystemet SAP Fieldglass. Inköpstjänsterna är frikopplade gentemot de övriga ManpowerGroup-bolagen för att kunna agera leverantörsneutralt med en bred leverantörsbas.

Avtalet mellan SJ och ManpowerGroup Talent Solutions TAPFIN gäller under 4 år med möjlig förlängning i upp till ytterligare fyra år. Servicen startar 1 januari 2022.
De konsultbolag och frilansare som önskar leverera konsulter och resultatbaserade projekt till SJ är välkomna att kontakta tapfin@sj.se.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Södermalmsallén 36
118 28 Stockholm

0771-55 99 00http://www.manpowergroup.se

Om ManpowerGroups Talent Solutions TAPFIN
TAPFIN Managed Service Provider (MSP), en del av ManpowerGroup Talent Solutions, erbjuder både globala och lokala lösningar som hjälper kunder att optimera resursbehov och prestation, processer och teknik. Vår MSP-lösning kan leverera en heltäckande kontroll av existerande tjänsteleverantörer och ansvara för att rekrytera nya.

Med mer än 640 aktiva kunder har TAPFIN etablerat en ledande position globalt, för optimering av kompetensplanering. TAPFIN är den enda MSP-leverantören som har etablerat och upprätthållit en ISO 9001:2008-certifiering för alla sina processer. MSP-tjänsterna är frikopplade gentemot de övriga ManpowerGroup-bolagen för att kunna agera leverantörsneutralt.Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Inkluderande arbetsplatser viktiga för fyra av fem svenskar23.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Det är viktigt för svenskarna att arbeta på en inkluderande arbetsplats. Fyra av fem, 83 procent, kan inte tänka sig att jobba för ett företag som gör skillnad på människor utifrån etnicitet eller hudfärg. Nästan lika många, 81 procent, kan inte tänka sig en arbetsgivare som gör skillnad på människor utifrån kön eller sexuell läggning. Det visar Sveriges största arbetslivspanel, ManpowerGroups Work Life.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum