ManpowerGroup

ManpowerGroups hållbarhetsrapport 2018: ManpowerGroup minskade flygutsläppen med 11 procent

Dela

ManpowerGroup minskade sina koldioxidutsläpp från flygresor med 11 procent under 2018. Det innebär en total minskning på 49 procent sedan 2012 och bakom de minskade utsläppen ligger förändrade resevanor och digitala möteslösningar. Det visar ManpowerGroups nya hållbarhetsrapport.

– Att ta ett tydligt klimatansvar som arbetsgivare är oerhört viktigt. Vår största klimatbov är våra flygresor och vi anstränger oss för att välja hållbara resor och digitala lösningar i stället för flyg, säger Mikael Jansson, vd för ManpowerGroup Sverige

ManpowerGroups miljöutredning från 2012 visade att företagets största inverkan på miljön främst var utsläpp från flygresor, hyrbilar och tjänstebilar. År 2015 införde därför företaget en ny resepolicy som bland annat innebär att medarbetarna väljer tåg före flyg på de sträckor där det är praktiskt möjligt. Samtidigt har ManpowerGroup investerat i digital infrastruktur som gör att det är lättare att mötas över distans.

– Vår satsning på digitala lösningar är absolut nödvändiga för att bidra till en mer hållbar arbetsmarknad. Det leder både till en minskad klimatpåverkan i form av mindre resor och mer flexibilitet till våra anställda för att få ihop livspusslet, säger Mikael Jansson.

Länkar till ManpowerGroups Hållbarhetsrapport 2018 och mer information om ManpowerGroups hållbarhetsarbete finns nedan.

För mer information, kontakta gärna:
Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup Sverige, telefon 070-377 45 43,
helene.belin@manpowergroup.se

Fakta om ManpowerGroups arbete för minskade koldioxidutsläpp

  • Det genomsnittliga utsläppet från företagets tjänstebilar har minskat med 28 procent, från 141 g koldioxid/km till 102 g koldioxid/km mellan 2012 och 2018.
  • Byter successivt ut fossildrivna tjänstebilar mot laddhybrider och i viss mån elbilar. I dag är över 30 procent laddhybrider, målet är 45 procent 2019.
  • Cirka 50 procent av de fastigheter i Sverige där ManpowerGroup är hyresgäst har miljöklassning. Målet är att 80 procent av alla nyetableringar på längre sikt ska ha någon av miljöklasserna LEED guld, silver eller brons.
  • 8 av 10 fakturor skickades digitalt under 2018, till en inbesparad miljöpåverkan på omkring 14 ton koldioxid.
Överblick ManpowerGroups hållbarhetsarbete

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Gustavlundsvägen 18
16102 Bromma

020-375 375http://www.manpowergroup.se

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom arbetsmarknadsrelaterade tjänster. Vi hjälper organisationer att omvandla sig i en snabbt föränderlig värld, genom att hitta och utveckla talanger som gör det möjligt för våra kunder att utvecklas. ManpowerGroup™ Sverige har 12 000 medarbetare på ett 70-tal orter med fyra varumärken: Manpower®, Experis®, Right Management® och ManpowerGroup® Solutions. Varje år sätter vi 20 000 personer i jobb i Sverige.

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Jobbprognos för svensk industri bland de svagare i Europa10.9.2019 08:38:12 CESTPressmeddelande

Arbetsgivare i tillverkningsindustrin förväntar sig en ökad efterfrågan på arbetskraft under det fjärde kvartalet 2019, med en sysselsättningstrend på +7 procent. Det pekar på en återhämtning efter föregående kvartals negativa prognos. I jämförelse med andra europeiska länder är sysselsättningstrenden för tillverkningsindustrin i Sverige dock svagare än i drygt hälften av de europeiska länder som ingår i undersökningen. Jobbprognosen för Sverige som helhet ligger på +10 procent, visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

Positiv jobbprognos för finans-, fastighets- och uppdragssektorn i höst10.9.2019 08:35:06 CESTPressmeddelande

Arbetsgivare inom finans-, fastighets- och uppdragssektorn som utgör en stor del av tjänstesektorn, förväntar sig en ökad efterfrågan på arbetskraft under det fjärde kvartalet 2019, med en sysselsättningstrend på +12 procent, ett uppsving på nio procentenheter jämfört med samma period förra året. Jobbprognosen för Sverige som helhet ligger på +10 procent, visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

Negativ jobbprognos för handeln – men transport- och logistiksektorn ökar sysselsättningen10.9.2019 08:28:24 CESTPressmeddelande

Arbetsgivare inom handeln förväntar sig ett minskat behov av arbetskraft under det fjärde kvartalet 2019, med en sysselsättningstrend på -3 procent. Samtidigt pekar prognosen för transport- och logistiksektorn uppåt, med en stark sysselsättningstrend på +12 procent. Jobbprognosen för Sverige som helhet ligger på +10 procent, visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

Starkaste jobbprognosen på sju år för Stockholm-Uppsalaregionen10.9.2019 08:25:07 CESTPressmeddelande

Arbetsgivare i Stockholm-Uppsalaregionen förväntar sig en ökad efterfrågan på arbetskraft under för det fjärde kvartalet 2019, med en sysselsättningstrend på optimistiska +16 procent. Det är den högsta prognosen på sju år för regionen, och ett rejält uppsving efter tre kvartal med dalande prognoser. Jobbprognosen för Sverige som helhet ligger på +10 procent, vilket är en av de starkaste siffrorna i Europa. Det visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum