ManpowerGroup

ManpowerGroups hållbarhetsrapport 2018: ManpowerGroup minskade flygutsläppen med 11 procent

Dela

ManpowerGroup minskade sina koldioxidutsläpp från flygresor med 11 procent under 2018. Det innebär en total minskning på 49 procent sedan 2012 och bakom de minskade utsläppen ligger förändrade resevanor och digitala möteslösningar. Det visar ManpowerGroups nya hållbarhetsrapport.

– Att ta ett tydligt klimatansvar som arbetsgivare är oerhört viktigt. Vår största klimatbov är våra flygresor och vi anstränger oss för att välja hållbara resor och digitala lösningar i stället för flyg, säger Mikael Jansson, vd för ManpowerGroup Sverige

ManpowerGroups miljöutredning från 2012 visade att företagets största inverkan på miljön främst var utsläpp från flygresor, hyrbilar och tjänstebilar. År 2015 införde därför företaget en ny resepolicy som bland annat innebär att medarbetarna väljer tåg före flyg på de sträckor där det är praktiskt möjligt. Samtidigt har ManpowerGroup investerat i digital infrastruktur som gör att det är lättare att mötas över distans.

– Vår satsning på digitala lösningar är absolut nödvändiga för att bidra till en mer hållbar arbetsmarknad. Det leder både till en minskad klimatpåverkan i form av mindre resor och mer flexibilitet till våra anställda för att få ihop livspusslet, säger Mikael Jansson.

Länkar till ManpowerGroups Hållbarhetsrapport 2018 och mer information om ManpowerGroups hållbarhetsarbete finns nedan.

För mer information, kontakta gärna:
Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup Sverige, telefon 070-377 45 43,
helene.belin@manpowergroup.se

Fakta om ManpowerGroups arbete för minskade koldioxidutsläpp

  • Det genomsnittliga utsläppet från företagets tjänstebilar har minskat med 28 procent, från 141 g koldioxid/km till 102 g koldioxid/km mellan 2012 och 2018.
  • Byter successivt ut fossildrivna tjänstebilar mot laddhybrider och i viss mån elbilar. I dag är över 30 procent laddhybrider, målet är 45 procent 2019.
  • Cirka 50 procent av de fastigheter i Sverige där ManpowerGroup är hyresgäst har miljöklassning. Målet är att 80 procent av alla nyetableringar på längre sikt ska ha någon av miljöklasserna LEED guld, silver eller brons.
  • 8 av 10 fakturor skickades digitalt under 2018, till en inbesparad miljöpåverkan på omkring 14 ton koldioxid.
Överblick ManpowerGroups hållbarhetsarbete

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Gustavlundsvägen 18
16102 Bromma

020-375 375http://www.manpowergroup.se

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom arbetsmarknadsrelaterade tjänster. Vi hjälper organisationer att omvandla sig i en snabbt föränderlig värld, genom att hitta och utveckla talanger som gör det möjligt för våra kunder att utvecklas. ManpowerGroup™ Sverige har 12 000 medarbetare på ett 70-tal orter med fyra varumärken: Manpower®, Experis®, Right Management® och ManpowerGroup® Solutions. Varje år sätter vi 20 000 personer i jobb i Sverige.

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Rekordhög kompetensbrist – 6 av 10 arbetsgivare har svårt att rekrytera4.2.2020 07:50:00 CETPressmeddelande

Drygt sex av tio svenska arbetsgivare, 64 procent, upplever att det är svårt att hitta kompetent personal. Det är den högsta siffran i undersökningens historia, kompetensbristen i Sverige har mer än fördubblats jämfört med för tio år sedan. Situationen är värst för storföretagen, där hela 89 procent har svårt att rekrytera. Det visar nya siffror från ManpowerGroups globala kompetensbristundersökning Talent Shortage.

Tre av tio tänker byta jobb i början av 20202.1.2020 08:00:00 CETPressmeddelande

Svenskarna är sugna på att inleda det nya decenniet med att byta jobb, visar Sveriges största arbetslivspanel Manpower Work Life. Hela 29 procent uppger att de helt säkert tänker byta jobb det närmaste halvåret. Dessutom funderar ytterligare 31 procent på att byta jobb, vilket innebär att hela sex av tio går i tankarna på att inleda det nya året med att byta arbetsgivare. Dessutom är män är något mer bytesbenägna än kvinnor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum