ManpowerGroup

Manpowers kommentar till dom i Arbetsdomstolen

Dela

Arbetsdomstolen dömer Manpower för indirekt diskriminering 20 juni 2018. Manpower har följt kollektivavtalet om studentanställningar, men domstolen klandrar kollektivavtalet.

Det kollektivavtal som reglerar extrajobb för studenter innebär att en person för att kunna få en sådan anställning ska ha en annan huvudsaklig sysselsättning; pension, studier eller annat arbete, på minst 50 procent. Arbetsdomstolen konstaterar att kollektivavtalets regler strider mot Diskrimineringslagen. Domen får till konsekvens att centrala parter måste ändra kollektivavtalet.

- Manpower har följt det gällande centrala kollektivavtalet, men trots det fäller Arbetsdomstolen oss. Vi kan konstatera att kollektivavtalet måste ändras. Nu är det upp till arbetsmarknadens parter att ta fram ett ändrat kollektivavtal, som givetvis kommer att gälla hela bemanningsbranschen. Vi välkomnar ett kollektivavtal med ännu tydligare gränsdragning mellan extrajobb och huvudsaklig sysselsättning, så att ingen ska hamna i tvivel om vad som gäller. Alla förtjänar att känna sig trygga med skillnaden mellan ett extrajobb och ett vanligt jobb, kommenterar Lars Forseth, vd ManpowerGroup.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Gustavlundsvägen 18
16102 Bromma

020-375 375http://www.manpowergroup.se

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom arbetsmarknadsrelaterade tjänster. Vi hjälper organisationer att omvandla sig i en snabbt föränderlig värld, genom att hitta och utveckla talanger som gör det möjligt för våra kunder att utvecklas. ManpowerGroup™ Sverige har 12 000 medarbetare på ett 70-tal orter med fyra varumärken: Manpower®, Experis®, Right Management® och ManpowerGroup® Solutions. Varje år sätter vi 20 000 personer i jobb i Sverige.

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Prognos: 2019 inleds med fler jobbtillfällen inom hotell- och restaurangbranschen8.1.2019 09:08Pressmeddelande

Arbetsgivare inom hotell- och restaurangbranschen förväntar sig en fortsatt stark efterfrågan på arbetskraft under första kvartalet 2019 med en sysselsättningstrend på +12 procent, en minskning jämfört med motsvarande period förra året då prognosen låg på urstarka +21 procent. Jobbprognosen för Sverige som helhet ligger på +5 procent, visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum