Viggofoundation

Måns Möller och coach Christer Skog är Halvvägs till världsrekordet!

Dela

Igår tog komikern Måns Möller och träningscoachen och föreläsaren Christer Skog sig halvvägs i utmaningen Världens Längsta Vasalopp! Grymma tio Vasalopp, tio dagar i rad – 90 mil på längdskidor. Och nu är det fem dagar kvar och fem vasalopp!

Hälften är alltså avverkade och frågan är om kropparna och psyket orkar fem till?

Hittills har duon presterat fantastiska tider med tanke på omständigheterna. I snitt har skidat över mållinjen i Mora efter 8 timmar och 30 minuter, riktigt starkt med tanke på kylan. De första dagarna var det drygt -25 minus i starten, och nu börjar problemen komma. Måns har problem med en hand, och Christer med ryggen.

Samtidigt bärs de fram av enorma hejarop från både kända och okända. Som i går när Måns Möller t ex överraskades av sitt kompisgäng från Hässelby som hade fixat en egen kranskulla från Mora och följde honom från sidan. Eller Bengt från Vasaloppsbyn som åkte till spåret och lagade plättar med hjortronsylt till Christer och Måns. Eller den lokala pizzerian som sponsrar med pizza så att grabbarna ska kunna få i sig tillräckligt mycket kalorier per dag.

– Det är en av de jobbigaste detaljerna, erkänner Christer Skog. Men vi måste fylla på energidepåerna för att klara av den här utmaningen.

Han vet. Christer är fd förbundskapten för bland annat svenska skidlandslaget, USA och Storbritannien och har också tränat Daniel Tynell till tre vasaloppsvinster. Daniel kommer också till Mora den 21 mars för att den näst sista dagen hjälpa till att dra sin gamla coach till ett världsrekord.

Övriga dagar kommer proffsteamet från Wisma Ski Classics, Team Ramudden (torsdag 18/2), gamla landslagsåkaren Karin Hvittfeldt (fredag 19/2), långloppsgiganten och flerfaldiga vasaloppstvåan Jerry Ahrlin (lördag 20/2) att dra.

Det kommer att bli spännande dagar – blir det nytt världsrekord? Måns och Christer har sedan tidigare världsrekord på cykel över Europa, 620 mil, som också är inskrivet i Guinness World of Records.

Om Christer Skog: Innehar världsrekordet som snabbaste cyklist över Europa, 613 mil på 29 dagar och 18 timmar, från Ufa, Ryssland till Cabo da Roca, Portugal. Världsrekordet, som sattes 2017, står sig än idag.Christer Skog är också den förbundskapten i världen som haft flest längdskidlandslag. Han har i tur och ordning tränat landslagen för Storbritannien (1988–1990), Sverige (1991–1993), Australien (1995–1998), USA (1998–2002) samt Danmark (2013).Christer var även personlig tränare för tjecken Martin Koukal när han vann VM-guld på 50 km 2003 i Val di Fiemme. Mellan åren 2005-2015 var han personlig tränare till Daniel Tynell, som vunnit Vasaloppet tre gånger samt kommit tvåa tre gånger.

Om Måns Möller:
Innehar världsrekordet som snabbaste cyklist över Europa, 613 mil på 29 dagar och 18 timmar, från Ufa, Ryssland till Cabo da Roca, Portugal. Världsrekordet, som sattes 2017, står sig än idag.Måns är just nu aktuell som programledare i serien Superungar som sänds på SVT. Ett program där Måns får utrymme för sitt stora engagemang för barn med funktionsvariationer. I höstas gick han ner 15 kg i tv-serien Den Stora Hälsoresan (16 Weeks of Hell) och skapade rabalder. Han föreställning Världens Historia visas just nu på C More och turnén har sålt över 80 000 biljetter. Hans medverkan i Stjärnorna på slottet 2020 minns många då deltagarna fick träffa några av dem barn som Viggo Foundation lärt cykla. 

För mer information och kontakt med Måns Möller och Christer Skog hör av dig till oss info@viggofoundation.se

Relaterade länkar

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Viggofoundation
Viggofoundation
Blecktornsgränd 1
118 24 Stockholm

Om VIGGOFOUNDATION - Insamlingsstiftelsen Idrott för Barn i behov

En nystartad insamlingsstiftelse grundad av Måns Möller som har ett stort engagemang och erfarenhet vad som krävs för barn i behovs (ADHD, autism, asperger) möjlighet att idrotta. I nuläget finns oftast ingen plats för dessa barn i befintligt svenskt föreningsliv. Barn i behov kräver ofta lite extra resurser och målet är att uppmuntra föreningar/ föräldragrupper att starta egna sektioner för barn i behov.

Följ Viggofoundation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Viggofoundation

Team Albin cyklar för Viggo Foundation och Barn med särskilda behovs (NPF) rätt att idrotta.9.7.2020 10:03:00 CEST | Pressmeddelande

Tidigt i år så bestämde sig Max Odqvist och hans Team Albin att de ville göra något för Barn med särskilda behovs rätt att idrotta. Max hade följt Måns Möller och hans resor genom världen på cykel och ville hjälpa till att samla in medel till Viggo Foundation. Max drog igång cykellaget Team Albin, ett gäng kompisar som bestämde sig för att cykla Vättern på sub-9, Iron Man (Kalmar) bl.a. för att samla in pengar till Viggo Foundation, en insamlingsstiftelse som arbetar för Barn med särskilda behovs rätt att idrotta. Det gick en tid, pandemin slog till och planerna gick om intet för max och gänget. Samtidigt såg det lite ovisst ut för Viggo Foundation Summercamp. Då klev Max och hans vänner in och bestämde sig, Kan vi inte cykla lopp så kan vi ivarjefall samla in pengar! Sagt och gjort startade dom en insamling på Facebook där målet var att samla in 70 000: - till Viggo Foundation, så vi skulle kunna skicka våra familjer på sommarläger. Idag gick startskottet för Team Albin som nu är på v

Årets cykling för att samla in pengar till barn med särskilda behov blev stor succé för Måns Möller25.6.2018 08:39:00 CEST | Pressmeddelande

Måns Möller och Christer Skog är tillbaka efter årets cykeläventyr som gick under namnet #cyklaför autism. Till slut blev det totalt 220 mil på 13 dagar, och genom två länder Sverige och Danmark och 150.000:- insamlade till Insamlingsstiftelsen Viggo Foundation. Det var den 5 juni som duon begav sig av hemifrån med ambitionen att efter vägen samla in pengar till Viggo Foundation och alla barns rätt att idrotta. Resan startade i Stockholm och följde östkusten ner till Karlskrona, sedan vidare till västkusten och Halmstad. Från Helsingborg gick färden över till Danmark och Helsingör, vidare till Själlands Udde och norrut över Jylland till Fredrikshamn. Därifrån blev det färja till Göteborg och vidare till Mariestad, Ludvika, Falun och Hudiksvall. Som om inte det var nog tog grabbarna en bonusetapp på 25 mil från Söderhamn till Stockholm. - Det var spännande att få cykla på ”hemmaplan”, tidigare har vi ju annars bara cyklat i andra länder, säger Christer. - Det finns ett enormt stort urva

Viggo Foundation går in som huvudsponsor i Nybrobragden Special i Borlänge15.6.2018 14:56:00 CEST | Pressmeddelande

IFK Borlänge Alpin , under ledning av Anette Nilsson och Börje Olsson, arrangerar Nybrobragden Special i januari varje år. Detta arrangemang innefattar individuell alpin träning och tävling utifrån personens egna förutsättningar. ViggoFoundation är stolta att gå in som huvudsponsor för detta arrangemang 2019. Vi vill passa på att tacka Anette och Börje för deras insatser för barnen - utan er ingen skidåkning För mer information och kontakt med Nybrogbragden Special hör av er till Anette Nilsson mejl: flintanette@telia.com eller 070-5881376 Vill du komma i kontakt med Måns Möller och Viggofoundation hör av er till oss på mail: Viggofoundation@gmail.com Läs mer om Viggofoundation här

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum