Region Uppsala

Manskligt talat – ny podd om mäns hälsa och normer  

Dela
Nu har Mottagningen unga män lanserat en ny podd med berättelser och insikter kring mäns hälsa och de normer som finns kring män i samhället. Syftet är att öppna upp samtal och diskussioner kring ämnen som annars kan vara svåra att prata om för män.

 – Vi vill kombinera berättelser ur verkligheten med perspektiv från yrkesverksamma och forskare, för att på så sätt lyfta ämnet manlig hälsa och normer som rör män. Vi tror nämligen att mäns hälsa är något som ibland är svårt att prata om och vi hoppas att genom denna podd kunna minska stigmat som ibland finns i samhället kring män, säger Kerstin Karlqvist Falk, barnmorska och programledare för podden.  

Podden blir Region Uppsalas femte podd, där Akademiska sjukhuset sedan tidigare har lanserat fyra poddar med olika teman.    

– Eftersom avsnitten i podden kommer handla om många olika frågor vänder sig podden främst till män i olika åldrar och livssituationer. Men alla är såklart välkomna att lyssna eftersom vi tror att normer kring män är något vi alla behöver våga prata om, säger Kerstin Karlqvist Falk.  

Podden kommer att publiceras en gång i månaden under 2022, med start i april. Namnet på podden är Manskligt talat.   

Podden finns på Podbean App, Spotify, Amazon Music och Samsung Podcast App.

Nyckelord

Kontakter

Karin Karlqvist Falk, barnmorska med andrologisk utbildning, Mottagning unga män, tel
018-611 76 76, kerstin.karlqvist@regionuppsala.se

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Uppsnabbat från fastighets- och servicenämnden den 21 mars 202321.3.2023 11:46:39 CET | Pressmeddelande

Programarbete för en ny större vårdcentral i Stenhagen Stenhagens vårdcentral var fram till 2022 en filial till Flogsta vårdcentral, och har idag ett högt besökstryck sedan Flogsta vårdcentral år 2018 evakuerades på grund av problem med inomhusmiljön. Behovet av en större vårdcentral i Stenhagen förväntas dessutom växa ytterligare. Det är bakgrunden när fastighets- och servicenämnden nu går vidare med planer för en ny vårdcentral i Stenhagen (inom nuvarande lokaler finns det, enligt handlingarna, ingen möjlighet till en utökning). Vid sitt möte beslutade nämnden att förvaltningsdirektören för Fastighet och service får i uppdrag att förvärva mark i Stenhagen och därefter antingen genomföra en hyresvärdsupphandling, eller bygga i egen regi om regionfullmäktige anslår pengar i regionplan och budget. Dessa pengar saknas idag. Om det blir alternativet hyresvärdsupphandling är planen att handla upp en leverantör som kan uppföra en vårdcentral som Region Uppsala därefter kan hyra under en län

Förtroendet för hälso- och sjukvården minskar28.2.2023 10:00:32 CET | Pressmeddelande

Förtroendet för hälso- och sjukvården ökade kraftigt i Sverige mellan 2019 och 2021 (under pandemin). Nya siffror från SKR:s Hälso- och sjukvårdsbarometer visar nu att förtroendet för hälso- och sjukvården har minskat, både i länet och i riket. 65 procent av befolkningen i Uppsala län har stort eller mycket stort förtroende för hälso- och sjukvården. Motsvarande andel år 2021 var 72 procent. Dock är förtroendet för hälso- och sjukvården högre i Uppsala län än genomsnittet för riket (62 procent).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum