Icebug

Maraton på is är nya trenden – lockar löpare från hela världen

Dela

Maraton har länge varit populärt – men att springa på is är den senaste trenden. När Icebug Frozen Lake Marathon arrangeras i norska Gol på lördag kommer närmare 500 löpare från 28 olika länder att stå på startlinjen.

Icebug Frozen Lake Marathon arrangerades första gången 2019, och lockade då strax över 200 löpare. När loppet nu arrangeras för andra gången har närmare 500 personer anmält sig för att springa ett halvt eller helt maraton – där varje steg tas på blankis.

– När vi gjorde det här första gången höjde många på ögonbrynen: Kan man verkligen ha ett motionslopp på is? Och självklart kan man det. Icebug gör skor med världens bästa grepp, och det här är vårt sätt att visa hur skorna kan användas på allra bästa sätt, säger Jonas Svengård, eventchef på Icebug.

Springer på testbana

Icebug Frozen Lake Marathon äger rum på en frusen sjö vid det lilla samhället Gol i Norge. På sjön finns en plogad bana som till vardags används för bil- och däcktillverkare som vill hårdtesta sina produkter.

– En av de vanligaste frågorna vi får är om isen verkligen håller, och det är inget man behöver oroa sig för. Här kör alltså bilar till vardags, och isen är 80 centimeter tjock. Det innebär att alla deltagare kan springa avslappnat och till hundra procent njuta av sin upplevelse.

Upplevelsen står också i fokus på Icebug Frozen Lake Marathon. Vid vätskekontrollerna serveras kanelbullar och geléhallon, och direkt efter mållinjen väntar en varm bastu på isen.

– Människor åker över hela världen för att vara med, så självklart vill vi erbjuda något mer än bara ett vanligt lopp. Vårt mål är att man ska åka hit för att träffa andra löpare och njuta av en upplevelse man aldrig kommer att glömma, säger Jonas Svengård.

Internationell succé

De flesta deltagarna kommer från Sverige och Norge, men här återfinns även löpare från USA, Brasilien och Chile. På startlinjen finns även två rullstolsekipage: brittiska Ladybugs och danska Team Tvilling.

– Jag är så otroligt glad att de kommer till oss. Jag minns när Sportspegeln för första gången visade ett reportage om Team Tvilling, det var inte ett öga torrt framför tv-apparaterna. Både Ladybugs och Team Tvilling visar världen att allt är möjligt.

Icebug Frozen Lake Marathon arrangeras lördag 14 mars i Gol, Norge. Mer information finns på icebugx.com/frozenlake.

För intervjuer eller högupplösta bilder, kontakta Jonas Svengård på jonas.svengard@icebug.se eller 073-527 27 26.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Icebug
Icebug
Fabriksstråket 35
433 76 Jonsered

031-817090https://icebug.se/

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i 
branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Följ Icebug

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Icebug

Icebug stoppar Facebookannonsering 3.7.2020 07:00:00 CESTPressmeddelande

Pressmeddelande, 2020-07-03: Icebug ansluter sig till bojkotten som uppmanar Facebook att sluta sprida hat och rasism. Från och med den första juli stoppar Icebug all annonsering på alla Facebook-plattformar, omedelbart och till att börja med för resten av juli månad. Facebookannonser är ett viktigt verktyg för att nå nya kunder, men detta är rätt beslut, eftersom det finns ett momentum för den förändring av Facebook som våra samhällen behöver. Beslutet kommer att revideras varje månad framöver.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum