Bookmark Förlag

Maria Trolle firar jubileum med storslagen samlingsvolym

Dela

Maria Trolle firar 10-årsjubileum som konstnär och målarboksskapare och släpper idag sin sjunde målarbok. ”Universum” är en förtrollande blandning av gammalt och nytt – en samlingsvolym som sammanfattar ett decennium av Maria Trolles omfattande växtrike och magiska värld.

Universum av Maria Trolle släpps den 27 oktober.
Universum av Maria Trolle släpps den 27 oktober.

I samlingsutgåvan Universum får du återbesöka platser och figurer från Maria Trolles tidigare verk Vivi söker en vän, Flora, Botanicum, Skymningstimman, Blomstermandala, Luna och Måndalen. Här återfinns motiv som är out of print tillsammans med 22 helt nya bilder, unikt skapade för just denna volym. Boken kompletteras med ett register över de växt- och djurarter som förekommer i illustrationerna.

”Det är en plats för magi och fantasi, och en hyllning till naturen, skogen och alla de arter som lever i våra skogar. Efter 10 år ville jag samla alla mina egna favoriter och bjuda in alla, oavsett ålder, att hitta sina egna favoriter”, säger Maria Trolle om boken. ”Jag hoppas att alla känner sig välkomna in och att Universum kan bli en plats där man både kan varva ner och finna äventyrslust.”

I Universum får alla målarentusiaster följa med till en skimrande värld av grönska, magi och fantasi. Känna dofterna av trädgårdar i full blom, bada i värmen från solen som sipprar genom skogsgläntan och hälsa på Luna, Myra, älvorna och skogens alla magiska djur. Med boken kan man stanna upp i tankarna och låta färgerna flöda över det vackra växtriket som är ett signum för Maria Trolles värld.

Maria Trolle är författare och illustratör vars succémålarböcker och barnböcker inspirerar och älskas av människor över hela världen – gammal som ung. Hennes trädgårdsintresse går som en grön tråd genom hennes konstnärskap, med växter och blommor som naturliga motiv och då gärna från hennes egen trädgård.

Varmt välkommen att höra av dig till Frida Påhlsson om du önskar recensionsexemplar.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

”Din ekonomi” av Klas Eklund och Shoka Åhrman hjälper dig genom krisen med trygga investeringar17.1.2023 09:27:47 CET | Pressmeddelande

Mitt i lågkonjunktur och energipriskaos kommer Klas Eklund och Shoka Åhrman med boken ”Din ekonomi – så klarar du kriser och tryggar framtiden”. Genom att förklara hur privatekonomin hänger ihop med samhällsekonomin ger författarna råd om hur du bygger ekonomisk trygghet genom investeringar och hur du ska tänka kring exempelvis pension, lån och deklaration.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum