Konkurrensverket

Marie Östman ny chefsjurist på Konkurrensverket

Dela

Marie Östman blir ny chefsjurist på Konkurrensverket från och med den 1 september. Marie har lång erfarenhet av konkurrensrättsliga frågor och kommer närmast från arbete på advokatbyrå.

– Jag ser fram emot att återvända till Konkurrensverket för ett spännande och utmanande arbete i rollen som chefsjurist. Med min advokatbakgrund och tidigare erfarenhet från Konkurrensverket hoppas jag kunna bidra till att på ett klokt sätt fortsätta utveckla tillsynsverksamheten och det strategiska arbetet inom myndighetens ansvarsområden, säger Marie Östman.

Marie Östman arbetade tidigare under flera år som processråd på Konkurrensverkets juridiska avdelning och företrädde bland annat Konkurrensverket i domstol i olika rättsprocesser samt svarade för den rättsliga analysen i utredningarna.

Marie har också arbetat som advokat på advokatfirman Vinge under flera år i Stockholm och i Bryssel med inriktning på EU:s och svensk konkurrensrätt. Marie har även arbetat på Näringsdepartementet med konkurrens- och statsstödsfrågor. Hon är medförfattare till standardverket ”Konkurrensrätt   en handbok”.

– Vi är mycket glada att Marie kommer tillbaka till Konkurrensverket för att arbeta med att värna om fungerande konkurrens och effektiv offentlig upphandling, säger Konkurrensverkets generaldirektör Rikard Jermsten.

Som chefsjurist kommer Marie Östman att vara chef för den juridiska avdelningen och ingå i Konkurrensverkets ledningsgrupp.

För ytterligare information, kontakta: 
Karin Lunning, kommunikationschef tfn 076- 542 16 42,karin.lunning@kkv.se
Stefan Jönsson, tf. administrativ chef tfn 08-700 15 95, stefan.jonsson@kkv.se

Kontakter

Om

Konkurrensverket
Konkurrensverket

103 85 Stockholm

08-700 16 00http://www.konkurrensverket.se/

Konkurrensverket arbetar för en effektiv konkurrens i privat och offentlig verksamhet till nytta för konsumenterna, och för en hållbar och effektiv offentlig upphandling till nytta för det allmänna och marknadens aktörer. På Konkurrensverket.se kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev och på utskick av nyheter och pressmeddelanden.

Följ Konkurrensverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Konkurrensverket

Bilägarna styrs av biltillverkare och försäkringsbolag12.6.2019 13:53:22 CESTPressmeddelande

Bilägarnas möjlighet att själva välja verkstad minskar genom att försäkringsbolagen bestämmer vilka skadeverkstäder som får utföra reparationerna. Försäkringsbolagen styr reparationerna till auktoriserade märkesverkstäder. Detta hämmar fristående verkstäders möjligheter att konkurrera. Även biltillverkarna och deras generalagenter bestämmer allt mer över bilarna efter köpet. Det framgår av en ny rapport från Konkurrensverket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum