Universitetssjukhuset ÖrebroUniversitetssjukhuset Örebro

Marie Svensson är ny stiftelseansvarig på Nyckelfonden

Dela

Nyckelfondens nya stiftelseansvarig blir Marie Svensson. Hon kommer senast från Danske Bank där hon haft rollen som Senior Relationship Manager. ”Nyckelfondens betydelse för regionens forskning är avgörande för att bygga en attraktiv region där företag vill utvecklas och etablera sig”, säger hon.

Från vänster: Marie Svensson, Bo Anderson och Annika Rosdahl. Foto: Håkan Risberg, Region Örebro län.
Från vänster: Marie Svensson, Bo Anderson och Annika Rosdahl. Foto: Håkan Risberg, Region Örebro län.

I hennes tidigare roll har hon haft ansvaret för att skapa, bygga och utveckla relationer med näringslivet i regionen. Marie Svensson är aktiv i ett antal nätverk som gör att hon har en bred förankring och ett stort kontaktnät som Nyckelfonden kommer att ha stor nytta av.

– Fonden är unik då i princip alla pengar går oavkortat till forskningen med endast ett par procent i administrativa kostnader. Att ta över som stiftelseansvarig känns verkligen meningsfullt, säger Marie.

Hon brinner för att bidra till forskningen på Universitetssjukhuset Örebro och ser fram emot att göra Nyckelfonden och forskningen ännu mer känt i regionen.

Fortsätter stötta forskningen på Universitetssjukhuset Örebro

Marie Svensson tar över efter Annika Rosdahl som varit stiftelseansvarig sedan år 2014.

– Annika har gjort ett mycket bra jobb som stiftelseansvarig och vi är glada att hon fortsätter jobba med forskning på Universitetssjukhuset Örebro, säger Bo Anderson, Nyckelfondens ordförande.

Annika Rosdahl vill tacka Nyckelfondens alla ambassadörer - företag och privatpersoner som välvilligt bidragit till fondens utveckling.

– Extra stort tack för alla trevliga möten med härliga och givmilda människor. Det är minnen för livet, säger Annika Rosdahl.

Fortsatt stark utveckling av Nyckelfonden

Allt fler inser betydelsen av en avancerad och patientnära forskning i regionen. Intresset att bidra till forskningen på Universitetssjukhuset Örebro är nu större än någonsin och Bo Anderson ser fram emot en fortsatt stark utveckling av Nyckelfonden, nu med Marie Svensson vid rodret.

– Nyckelfonden har de senaste åren nästan fördubblat det förvaltade kapitalet, berättar Bo Anderson.

Det har bland annat gett Nyckelfonden möjligheten att satsa extra mycket på forskningen kring covid-19 och coronaviruset där fonden det senaste året bidragit med cirka 5 miljoner kronor till tre olika projekt.

– Målet är att varje år dela ut mellan 10 och 15 miljoner kronor till olika projekt som bidrar till en bättre och effektivare vård, berättar han.

För mer information

Bo Anderson, ordförande Nyckelfonden
Mail: bo.anderson@regionorebrolan.se 
Mobil: 070-5187315

Nyckelord

Bilder

Från vänster: Marie Svensson, Bo Anderson och Annika Rosdahl. Foto: Håkan Risberg, Region Örebro län.
Från vänster: Marie Svensson, Bo Anderson och Annika Rosdahl. Foto: Håkan Risberg, Region Örebro län.
Ladda ned bild

Om

Universitetssjukhuset Örebro
Universitetssjukhuset Örebro
Södra Grev Rosengatan
701 85 Örebro

http://www.regionorebrolan.se/uso

Det personliga universitetssjukhuset

Som universitetssjukhus vill vi erbjuda våra patienter en modern och tillgänglig sjukvård på bästa möjliga vetenskapliga grund. Du som bor i Örebro län kan vara trygg i att ha tillgång till specialistsjukvård i din närhet. Flera specialiteter är uppmärksammade utanför landets gränser och forskning bedrivs inom många områden. USÖ har ca 550 vårdplatser och är ett av landets sju universitetssjukhus. Det är också en av länets största arbetsplatser med mer än 3 500 anställda.

Tillsammans med Örebro universitet utvecklar vi medicinsk forskning och utbildning. Samarbetet har bland annat lett till att en komplett läkarutbildning erbjuds i Örebro från och med 2011. Den nya läkarutbildningen medverkar till att lösa den nationella bristen på läkare och bidrar till att förbättra tillgängligheten i vården. För USÖ innebär läkarutbildningen stora möjligheter för fortsatt utveckling som universitetssjukhus, inte bara beträffande undervisning, utan också vad gäller forskning och högspecialiserad vård.

Följ Universitetssjukhuset Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universitetssjukhuset Örebro

Unik forskning förbättrar för patienter efter höftoperation3.5.2022 09:31:14 CEST | Pressmeddelande

Många som drabbas av en höftfraktur är äldre, sköra och multisjuka. Att behöva genomgå en operation innebär ett extra stresspåslag som kan vara tufft för en äldre person, vilket kan vara en förklaring till den höga dödligheten efter höftfrakturkirurgi. Forskaren Ahmad Mohammad Ismail visar i sina studier att betablockad tycks vara kopplat till en minskad risk för död efter operation.

Mår du psykiskt dåligt på grund av ditt jobb?25.4.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Arbets- och miljömedicin erbjuder nu digitala vårdbesök för personer som upplever en ohälsosam psykosocial arbetsmiljö. Det kan vara på grund av hög arbetsbelastning, otrygga arbetsförhållanden, otydliga eller konfliktfyllda förväntningar, svårlösta konflikter med chef eller medarbetare, upplevelser av kränkningar eller annan utsatthet. Nedsatt arbetsförmåga på grund av psykisk ohälsa står för en allt större del av sjukfrånvaron i Sverige idag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum