Fastighetsägarna

Mariette Hilmersson ny ordförande för Fastighetsägarna GFR

Dela

Mariette Hilmersson, vd för Region Väst i Castellum, har valts till ny ordförande för Fastighetsägarna GFR vid ordinarie föreningsfullmäktige, som genomfördes digitalt den 22 april.

Foto: Anders Westgårdh/Castellum
Foto: Anders Westgårdh/Castellum

Mariette har lång erfarenhet från kommunal förvaltning och från fastighetsbranschen. Sedan 2018 är hon vd för Region Väst i Castellum och har tidigare arbetat inom olika befattningar på Fastighetskontoret i Göteborgs Stad. Mariette har även varit vd för Förvaltnings AB Framtiden, som är Göteborgs Stads koncernbolag för de kommunala bostadsbolagen och tillika Sveriges största allmännytta.

- Med sin bakgrund är Mariette helt rätt person att ta över ordförandeklubban och tillsammans med övriga styrelsen och ledningen fortsätta den förändringsresa som organisationen befinner sig i, säger Fredrik Holmgren, sammankallande i valberedningen för Fastighetsägarna GFR.

- Det känns både roligt och hedrande att få ta mig an ordföranderollen. Jag ser fram emot att bidra till arbetet med att positionera Fastighetsägarna som den samhällsaktör vi är. Samtidigt ska vi fortsätta att utveckla medlemserbjudandet så att fler fastighetsägare, oavsett om de är allmännytta, bostadsrättsföreningar, privata bostadshyresvärdar eller kommersiella lokalhyresvärdar känner sig hemma och välkomna, säger Mariette Hilmersson, ordförande för Fastighetsägarna GFR.

Till nya ledamöter, intill ordinarie föreningsfullmäktige 2023, valdes:

  • Annika Rasmussen, Orvelin Group AB
  • Fredrik Johansson, Lorentzon Fastigheter
  • Hanna Lassing, Kanico
  • Johan Frick, CA Fastigheter
  • Magnus Henriksson, NWT Fastighet

Sedan tidigare ingår följande ledamöter, valda intill ordinarie föreningsfullmäktige 2022:

  • Henrik Nilsson, Sigillet Fastighets AB
  • Johanna Kindberg Bakos, Kindbergs Förvaltning AB
  • Lars Svensson, Svefa
  • Marina Fritsche, Wallenstam AB
  • Niclas Jansson, Jansson Mark AB

För mer information, kontakta:
Mariette Hilmersson, ordförande, 073-942 09 02
Fredrik Holmgren, sammankallande i valberedningen, 0707-17 38 35

Kontakter

David BjörnbergOmvärldsanalytiker Fastighetsägarna GFR

Fastighetsägarna GFR: Västra Götalands län, Värmlands län, Hallands län, Jönköpings län, Kalmar län och västra Östergötlands län.

Tel:031-755 33 03david.bjornberg@fastighetsagarna.se

Bilder

Foto: Anders Westgårdh/Castellum
Foto: Anders Westgårdh/Castellum
Ladda ned bild

Om

Fastighetsägarna
Fastighetsägarna
Drottninggatan 33, Box 16132
103 23 Stockholm

https://www.fastighetsagarna.se/

Vi arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad


Fastighetsägarna är branschorganisationen som arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad. Våra 15 000 medlemmar äger och hyr ut bostäder och lokaler över hela landet. Vi representerar såväl de största börsnoterade fastighetsbolagen, kommunägda bostadsbolag som privata fastighetsföretag och bostadsrättsföreningar.

Följ Fastighetsägarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fastighetsägarna

Fler fastighetsföretag kritiska till kommunens centrumarbete12.5.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Det har blivit tuffare att bedriva ett fastighetsföretag i Karlstad. Det visar undersökningen Fastighetsföretagarklimatet från Fastighetsägarna. I Karlstad har index sjunkit och är nu nere på sin lägsta nivå hittills. Kommunen ligger dock fortfarande något över snittet för de undersökta kommunerna. Sedan föregående undersökning har stödet för kommunens centrumarbete minskat kraftigt.

Bottenvåningarnas betydelse i framtidens stad27.4.2021 07:46:12 CEST | Pressmeddelande

”Levande bottenvåningar – dröm och realitet” är en ny rapport från Fastighetsägarna Stockholm som beskriver vad verksamheter i bottenvåningar betyder för en attraktiv stad. Den visar också vilka förändringar som sker i innehållet i bottenvåningarna och diskuterar förutsättningarna för en levande stad framöver. För att lyckas med omställningen som bottenvåningarna nu står inför bör kommunerna ta fram en stadslivspolicy istället för en handelspolicy menar Helena Olsson, chef för stadsutveckling på Fastighetsägarna Stockholm.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum