Uppsala Konsert & Kongress

Marius Neset Quintet & Andreas Brantelid

Dela

Ett musikaliskt möte mellan två av Skandinaviens mest spännande musiker. Norske stjärnsaxofonisten Marius Neset med kvintett och svensk-danske cellisten Andreas Brantelid.

Norske saxofonisten Marius Neset har sina rötter i jazzen, där han leder egna grupper, radar upp priser och utmärkelser och får beställningsuppdrag av stora orkestrar. En av Marius senaste triumfer var det glödande hyllningssolot till Wayne Shorter på Polarpris-konserten, och på Kongsberg Jazzfestival sommaren 2018 framträdde han med London Sinfonietta (med ett beställningsverk specialskrivet för dem). Han är också aktuell med flera nya verk för symfoniorkester och för Danmarks Radio Big Band. Senaste albumet ”Circle of Chimes” har fått ett fantastiskt mottagande hos musikvänner och i pressen, med bl.a. betyget 4,5 (av 5) i Down Beat. 

Svensk-danske cellisten Andreas Brantelid är även han en totalt hängiven musiker, som redan vid tre års ålder visste vad hans kall skulle bli, klättrandes omkring på pappans cello. Nu har han hela världen som arbetsfält och har spelat med t.ex. London Philharmonic, BBC Symphony, Brussels Philharmonic, Yomiyuri Nippon Symphony, Seattle Symphony, Frankfurt Radio Symphony Orchestra, Orchestre des Champs-Elysées och många, många fler. Sedan 2018 är han också lektor i cello vid Musikhögskolan i Malmö

Jim Hart (UK) – vibrafon, marimba
När Marius utvidgade bandet från kvartett till kvintett var det för att kunna utvidga klangvärlden just med vibrafon och Jim var det naturliga förstahandsvalet. Det finns inte många i Jims generation som spelar detta krävande instrument på den nivån.

Ivo Neame (UK) – piano
Har spelat med Marius sedan han startade sitt soloprojekt 2011. Är dessutom med i Phronesis, sedan bandet startade, och har släppt ett antal skivor i eget namn. En kreativ musiker som förenar starkt innehåll med utsökt teknik och känslighet.

Michael Janisch (US) – bas
Amerikanen Michael Janisch är inte bara en skicklig basist, han driver dessutom skivbolaget Whirlwind med bas i London. Som basist är han känd för sin mångsidighet, passion och förkärlek till improvisation.

Anton Eger (SE/NO) – trummor
Anton och Marius började spela ihop redan när de gick tillsammans på Rytmisk Konservatorium och bildade bandet JazzKamikaze 2005. Han är även med i Phronesis. Anton har en fantastisk teknik och en mycket aktiv, dynamisk och personlig spelstil.

Marius Neset Quintet + Andreas Brantelid 
Lördag 5 oktober 2019, 18:00, Sal B, Uppsala Konsert & Kongress
Biljetter: https://www.ukk.se/program/marius-neset-quintet-andreas-brantelid/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala Konsert & Kongress
Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala torg 1
753 75 Uppsala

018 727 90 00https://www.ukk.se/

Uppsala Konsert & Kongress, UKK, har sedan invigningen 2007 blivit en av nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser för kultur och näringsliv. Här genomförs årligen hundratals kulturevenemang, 
konferenser, möten, föreläsningar, mässor och utställningar. UKK är ett 14 000 kvadratmeter stort allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad. Husets ledstjärna är att, med ett utbud som präglas av mångfald och hög kvalitet, välkomna alla.

Följ Uppsala Konsert & Kongress

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Konsert & Kongress

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum