Järfälla Kommun

Markanvisning till Winge Byggnads för expansion i Järfälla

Dela

Järfälla kommun säljer mark för utveckling av bland annat kontor i Kallhäll. Det lokala företaget Winge Byggnads AB får en markanvisning för en kontorsbyggnad i syfte att expandera sin verksamhet i Järfälla.

Järfälla kommun arbetar målmedvetet med att förbättra företagsklimatet i kommunen och har de senaste åren klättrat i SKR:s ranking över kommunernas service till företagen. Att ge företag möjlighet att expandera sina verksamheter lokalt är ett annat sätt att förbättra företagsklimatet, men också ett sätt att skapa fler arbetstillfällen i Järfälla.

– Ett bra företagsklimat är grunden till att bygga vår kommun stark. Att små och mellanstora företag ges möjlighet att etablera, utveckla och expandera sin verksamhet på en plats med bra service och god infrastruktur som här i Järfälla känns väldigt bra. Det ger positiva effekter för hela kommunen i form av exempelvis fler arbetstillfällen, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Winge Byggnads AB är ett lokalt företag som startades 1969. Idag finns verksamheten i västra Jakobsberg, men för att kunna expandera behöver bolaget etablera sig på en ny plats, varför man fört en dialog med Järfälla kommun. Etableringen i Kallhäll bedöms omfatta cirka 70 arbetsplatser, varav cirka 25 är ett tillskott i Järfälla.

– Vi har under många år varit verksamma i Järfälla och uppskattar det företagsklimat och samarbete som finns i kommunen. Det är därför extra roligt att Järfälla kommun nu möjliggör vår fortsatta expansion i det som blivit vår hemkommun,säger Martin Windolf, VD Winge Byggnads AB.

Den aktuella fastigheten ligger i ett perfekt läge strax söder om Kallhälls trafikplats med anslutning till E18, på mark som i kommunens översiktsplan pekats ut för verksamhet.

Mer information

Beslut om markanvisning togs av kommunstyrelsen i Järfälla den 2 maj. Hela ärendet från kommunstyrelsen den 2 maj går att läsa här.

Nyckelord

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd samt ordförande i Järfälla Näringsliv AB.

Presskontakt, 070-002 49 59.

Tel:070-002 49 59

Bilder

Fastigheten som markanvisningen avser ligger intill E18 vid Kallhälls trafikplats.
Fastigheten som markanvisningen avser ligger intill E18 vid Kallhälls trafikplats.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum