Norrköpings kommun

Martin Andreae slutar som kommundirektör

Dela

– Jag vill tacka Martin för hans insatser för Norrköpings kommun. Med sin gedigna kunskap, goda vilja och drivkraft har han skapat en tydlig struktur, skapat förutsättningar för förbättrade skolresultat och verkat för kommunens bästa. Martin väljer nu att på eget initiativ lämna sitt uppdrag som kommundirektör och jag är tacksam för att han kvarstår till dess att efterträdaren är på plats och därefter finns kvar för uppdrag i kommunen, säger Olle Vikmång (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Tillsammans med skickliga medarbetare har jag fått leda och utveckla Norrköpings kommun och jag vill tacka alla för dom här åren. Efter att ha arbetat 30 år som chef i olika roller väljer jag själv att avsluta mitt uppdrag som kommundirektör och söker nu en lugnare tillvaro, säger Martin Andreae.

Martin Andreae tillträdde som kommundirektör år 2016. När en efterträdare är på plats avslutar han sitt uppdrag som kommunens högsta tjänsteperson. Fram till den 30 november 2022 kommer Martin att stå till kommunledningens förfogande för särskilda uppdrag.

Arbetet med att rekrytera en ny kommundirektör påbörjas omgående.

Kontakt:
Martin Andreae
Titel: kommundirektör
Telefon: 0730-20 28 58

Olle Vikmång (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070-687 15 38

____________________________________________
Avsändare: Louise Flygt, kommunikationsdirektör
Telefon: 076-128 11 94

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förintelsens minnesdag blir digital i år18.1.2021 14:52:56 CETPressmeddelande

Varje år anordnar Norrköpings kommun och Svenska kyrkan i Norrköping Demokrati- och människovärdedagar. Eftersom pandemin gör att man inte kan träffas som vanligt blir årets dagar digitala. Förintelsens minnesdag, onsdag 27 januari, utgör det första digitala arrangemanget under veckan. Media erbjuds en möjlighet att ta bilder och ställa frågor i samband med förinspelningen av arrangemanget, som sker den 19 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum