Alecta

Martin Hedensiö ny kommunikationsdirektör på Alecta

Dela

Martin Hedensiö har utsetts till ny kommunikationsdirektör på Alecta. Martin Hedensiö är idag kommunikationsdirektör på Svenska Spel. Han tillträder tjänsten den 6 september 2016. Staffan Ström blir Alectas nya pensionsekonom efter Eva Adolphson som går i pension vid årsskiftet.

– Jag är väldigt glad att Martin Hedensiö accepterat positionen som Alectas kommunikationsdirektör. Med Martins gedigna erfarenhet, expertis och ledaregenskaper kommer Alecta att kunna utveckla och stärka sitt arbete inom opinionsbildning och hållbarhet, säger Magnus Billing.

Martin Hedensiö ersätter Staffan Ström som tar sig an rollen som Alectas pensionsekonom i samband med att Eva Adolphson går i pension vid årsskiftet.

– Jag är även väldigt glad att Staffan Ström valt att ta sig an uppdraget som Alectas pensionsekonom efter Eva Adolphson. Staffan har den kunskap, erfarenhet och pedagogiska förmåga som krävs för att fortsätta det framgångsrika arbete Eva bedrivit. Han har dessutom ett omfattande nätverk som kommer att vara värdefullt i den nya rollen som pensionsekonom.

– Jag vill också tacka Eva för det fantastiska arbete hon gjort på Alecta under de 11 år hon arbetat här. Eva har en beundransvärd förmåga att på ett enkelt, begripligt och pedagogiskt sätt förklara pensioner så att vi alla förstår. Hon har varit en viktig opinions- och allmänbildare och har på ett förtjänstfullt sätt bidragit till Alectas framgång, säger Magnus Billing.

Martin Hedensiö, 52 år, är civilekonom i grunden och inledde sin karriär med koncernredovisning på bland annat ABB Fläkt och Skandia. Därefter sadlade han om, började jobba med kommunikation och har nu snart 20 års kommunikationserfarenhet från roller som vice vd och partner på Springtime, partner och ansvarig för affärsområde Corporate and Financial Communications på Halvarsson & Halvarsson samt Vice President Corporate Communications för EMEA-regionen på Nasdaq. För närvarande är han kommunikationsdirektör på Svenska Spel.

– Alecta har ett viktigt uppdrag att förvalta pensioner åt drygt 2 miljoner svenskar, och är samtidigt en av de största investerarna på Stockholmsbörsen. Det är ett stort ansvar och jag ser fram emot att vara med och ge Alecta en tydlig röst i samhällsdebatten, säger Martin Hedensiö.

Martin Hedensiö kommer att ingå i företagsledningen och rapportera direkt till vd.

Korta fakta om Martin Hedensiö
Aktuell: Tillträdande kommunikationsdirektör på Alecta.
Familj: Gift, två barn.
Utbildning: Civilekonom, inriktning redovisning/revision, Stockholms Universitet.
Studier i marknadsföring och journalistik i Sverige och USA.
Yrkesbakgrund: Koncernredovisning och system för finansiell rapportering inom ABB Fläkt och Skandia. Investor Relations Director, Electrolux. Executive Partner, ansvarig för Financial & Corporate Communications på Hallvarsson & Halvarsson. Vice vd, Springtime. Vice President Corporate Communications EMEA (Europe, Middle East & Africa) Nasdaq. Kommunikationsdirektör, Svenska Spel.

För mer information, kontakta gärna:
Magnus Billing, vd Alecta, telefon: 08-441 65 59
Johan Anderson, presschef Alecta, telefon: 070-288 68 11 eller johan.anderson@alecta.se

Om

Alecta
Alecta
Regeringsgatan 107
10373 Stockholm

08-441 63 29http://www.alecta.se

Alecta är förvaltare av tjänstepension sedan 1917. Vårt uppdrag är att ge kollektivavtalade tjänstepensioner så stort värde som möjligt för både våra företags- och privatkunder. Det gör vi genom god avkastning, bra kundservice och låga kostnader. Vi förvaltar drygt 730 miljarder kronor åt våra ägare som är 2,3 miljoner privatkunder och 33 000 företagskunder.

Följ Alecta

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Alecta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum