A Non Smoking Generation

Martin Melin ny ambassadör för A Non Smoking Generation

Dela

Martin Melin är inte bara känd som polis och författare, han är också en engagerad tonårsförälder som jobbar för att barn och unga ska få bättre förutsättningar till hälsa och utbildning. I samband med en kampanj för tobaksfri skoltid ställer han sig bakom A Non Smoking Generations arbete och uppmanar nu föräldrar, politiker och andra vuxna att engagera sig.

Nyligen publicerade A Non Smoking Generation för tredje året sin rapport om ungas attityder till tobak, och rapporten visar tydligt hur rökning smittar under skoltiden. Nio av tio ungdomar anger kompisars rökning som främsta orsak till att man börjar röka.

Vecka 47, som är tobaksfria veckan, inleds en kampanj där 12 organisationer gemensamt ställer krav på en tobaksfri skoltid och uppmanar alla vuxna att skriva under på tobaksfriskoltid.nu. A Non Smoking Generation arbetar för att barn och ungas rätt till en tobaksfri skoltid och den information som motiverar till tobaksfritt liv. I dagsläget får bara fyra av tio ingående information om tobak i skolan och bara två av tio ungdomar uppger att deras föräldrar pratat ingående med dem om tobak.

- Föräldrars och vuxnas engagemang är avgörande för barns hälsa, och det känns därför självklart att stötta A Non Smoking Generations arbete för en tobaksfri skoltid, säger Martin Melin.

Samma undersökning visar också att åtta av tio ungdomar själva vill ha en tobaksfri skoltid för att slippa känna trycket att börja röka eller snusa. Fyra av tio ungdomar anser också att bristande stöd från föräldrar och andra vuxna är en trolig orsak till att börja röka.

- Vi ser också att föräldrars engagemang och tydliga nej till tobak är otroligt viktigt för att barnen ska kunna stå emot grupptrycket. Vi är superglada och stolta över att Martin Melin vill vara vår ambassadör och hjälpa oss att lyfta vår viktiga fråga, säger Helen Stjerna, generalsekreterare A Non Smoking Generation.

För mer information, kontakta:

Helen Stjerna, generalsekreterare, A Non Smoking Generation, 0733-39 36 44

Nyckelord

Bilder

Om

A Non Smoking Generation
A Non Smoking Generation
Skicka brev: Box 555 12/ Besök: Järntorget 78
102 04 Stockholm

08-10 93 00http://www.nonsmoking.se/

Stiftelsen En Rökfri Generation

Stiftelsen A Non Smoking Generation har sedan 1979 verkat för att barn och ungdomar själva ska välja att inte börja använda tobak. Organisationen arbetar aktivt för att begränsa tobakens plats i samhället och skapa skyddande miljöer för barn och ungdomar.

 

Följ A Non Smoking Generation

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från A Non Smoking Generation

A Non Smoking Generation kommer till Haparanda13.12.2018 06:00Pressmeddelande

Tisdag 18 december kommer A Non Smoking Generation till Haparanda för att anordna två kunskaps- och inspirationsevent i samverkan med kommunen. Syftet är att belysa tobakens inverkan på människor och miljön för att stärka det tobaksförebyggande arbetet riktat till barn och unga. Eventen riktar sig till elever och personal från högstadie- och gymnasieskolor, samt till de som arbetar med folkhälsan i kommunen och regionen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum