Norrköpings kommun

Martin & Servera bygger nytt lager i Norrköping

Dela

Nu står det klart att företaget Martin & Servera bygger ett nytt stort lager i Norrköping. Det ska ersätta det nuvarande lagret byggt 1964.

Företaget har redan idag ett lager i Norrköping och i verksamheten här arbetar runt 400 personer. Det nuvarande lagret byggdes 1964 men nu har alltså företaget beslutat sig för att satsa på ett nytt 28 000 kvadratmeter stort lager i Norrköping.

– Jag är glad att vi har kunnat bidra till en lösning som gör att företaget även i framtiden kan fortsätta att utvecklas i Norrköping och vi hoppas på ett fortsatt gott samarbete. Vi inser inte minst behovet av insatser för att trygga behovet av till exempel chaufförer framöver, säger samhällsplaneringsnämndens ordförande Reidar Svedahl (L).

Lagret kommer att byggas i Herstadberg på en tomt som företaget sedan en tid har haft option på. Tomten ligger någon kilometer norr om det nuvarande lagret. Enligt företaget kommer nybygget att kräva betydligt mindre energi än det gamla och det nya lagret kan komma att halvera energianvändandet.­

–  Det här är ett beslut som vi här i Norrköping har väntat på, så jag känner stor glädje. Nu kommer vi att få moderna och ändamålsenliga lokaler och kan utveckla verksamheten, men viktigast av allt är att medarbetarna kan känna sig trygga med oss som arbetsgivare för lång tid framöver, säger företagets platschef Charlotta Gromulski.

Kontakt:
Reidar Svedahl (L)
Titel: samhällsplaneringsnämndens ordförande
Telefon: 070-643 83 33

_________________________________________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072 584 72 15

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum