Uppsala stadsteater

»Måsen« pausas – sätts upp igen hösten 2021

Dela

Uppsala stadsteater ställer in resterande föreställningar av »Måsen« och tar upp uppsättningen igen hösten 2021. Publikgränsen på 50 personer gör att det just nu inte är ekonomiskt försvarbart att hålla i gång en så bred repertoar. Teatern begränsar genom detta även antalet föreställningar som skådespelarna medverkar i för att minska risken för smittspridning bland personalen.

Emelie Falk som Nina och Zardasht Rad som Boris. Foto: Sören Vilks
Emelie Falk som Nina och Zardasht Rad som Boris. Foto: Sören Vilks

Den 25 september hade Tjechovs »Måsen« premiär på Uppsala stadsteater. Uppsättningen har varit uppskattad och omtyckt av många, och är även slutsåld resten av spelperioden – vilket betyder 50 personer/ per föreställning.

Trots det har Uppsala stadsteater nu beslutat att ställa in resterande speltillfällen under hösten. Sista föreställningen spelas 18 oktober. Teatern kan i dagsläget endast kan ta in 50 personer i publiken på stora scenen som har 530 publikplatser.

–  Vi hade räknat med, och planerat för, att kunna ta emot en större publik, men efter regeringens besked i förra veckan blir det nu inte så. Beslutet var inte lätt, men just nu är det inte ekonomiskt försvarbart att hålla i gång en så bred repertoar. Eftersom »Måsen« i princip bygger på vår egen ensemble och är vår egen produktion, är denna lättare att pausa än andra uppsättningar. »Måsen« sparas och sätts upp på nytt hösten 2021. Då hoppas vi att alla som nu längtat efter att få se »Måsen«, kan få en ny chans att se den här fina uppsättningen, säger Petra Brylander, vd Uppsala stadsteater.

Även den ökande smittspridningen i samhället har påverkat beslutet. Uppsala stadsteaters verksamhet är sårbar – här spelas repertoarteater och skådespelarna medverkar i flera olika produktioner samtidigt vilket medför en större risk för smittspridning inom personalen. Även en vanlig förkylning gör att både föreställningar och repetitioner måste ställas in.

– I och med detta beslut så sparar vi både resurser och energi för att orka hela säsongen ut. Och vi hoppas också snart få välkomna fler till vår fina teater, säger Petra Brylander, vd Uppsala stadsteater.

Övriga uppsättningar på stora scenen i höst påverkas inte i dagsläget, utan fortsätter spelas som tänkt.

De som köpt biljett till »Måsen« kommer att kontaktas och få sina pengar tillbaka.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Emelie Falk som Nina och Zardasht Rad som Boris. Foto: Sören Vilks
Emelie Falk som Nina och Zardasht Rad som Boris. Foto: Sören Vilks
Ladda ned bild
Petra Brylander, vd Uppsala stadsteater. Foto: Micke Sandström.
Petra Brylander, vd Uppsala stadsteater. Foto: Micke Sandström.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala stadsteater
Uppsala stadsteaterUppsala stadsteater har en stark konstnärlig identitet och är Sveriges tredje största stadsteater. Omkring 80 000 personer besöker våra föreställningar och övriga program varje år. Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar.

Följ Uppsala stadsteater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stadsteater

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum