Bolagsverket

Maskinell handläggning ger kortare väntetider på Bolagsverket

Dela

Det händer mycket på Bolagsverket och vi presenterar nu flera it-nyheter som förenklar vardagen för många företagare. Vad sägs om fler sökbara register på webben, webbplatsen Mina ombud och snabbare registrering av ändringar i bolagsordningar.

Här är några exempel.

  • Kortare handläggningstider för vissa ändringar i bolagsordningar. Sedan den 16 juni kan vi nämligen automatiskt avsluta dessa utan att en handläggare granskar ärendet. Extra roligt är det att initiativet startade som ett förbättringsförslag från medarbetare på vår företagsavdelning.
  • Försäkringsförmedlare, registret mot penningtvätt, värdepappersinstitut och anknutna ombud har flyttat in i Sök företagsinformation på bolagverket.se och blev därmed lättare att hitta och söka i. Vi fortsätter arbetet med att löpande ersätta Näringslivsregistret med en mer modern it-lösning. Det kommer vi göra under året och en bit in på 2023.
  • Webbplatsen minaombud.se. Mina ombud kommer göra detmöjligt för en person att företräda någon annan i en digital tjänst med hjälp av en digital fullmakt. På webbplatsen kommer spännande nyheter för hela Sverige, inte bara företagare, till hösten.

– Vi har en hög takt i våra leveranser. De arbetssätt vi använder utvecklas och idag är driftsättningarna mellan ordinarie releaser i många fall större än våra ordinarie releasetillfällen. Vi arbetar också för att fler releaser kan genomföras under kontorstid - utan att du som företagare påverkas genom störningar i våra system, berättar Bolagsverkets it-chef Joel Tostar.  

– Bolagsverket arbetar för att skapa nya och förbättrade sätt för företagare att hantera och dela information om sitt företag. Vi är många statliga och privata aktörer som tillsammans behöver bidra för att det ska bli enklare för den som driver företag. Därför arbetar vi mycket för att utveckla smarta, digitala lösningar, gärna och ofta tillsammans med andra. Mina ombud är ett exempel på en sådan tjänst, säger Inga Otmalm, direktör på Bolagsverket.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Bolagsverket
Bolagsverket

851 81 Sundsvall

0771-670 670https://bolagsverket.se/

Bolagsverket ska skapa förutsättningar för ett näringsliv där man kan lita på varandra. Kärnan i vårt uppdrag är att kvalitetssäkra och tillhandahålla företagsinformation, som skapar värde för samhället.

Pressbilder

Följ Bolagsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bolagsverket

Bolagsverket har fått kritik av JO för kontantvägran10.2.2022 15:26:50 CET | Pressmeddelande

Bolagsverkets ställningstagande att inte ta emot kontanter gjordes för ett antal år sedan i samråd med andra myndigheter och efter en juridisk analys. JO redovisar i ett beslut daterat den 7 februari 2022 en annan analys och kommer fram till att Bolagsverket måste ändra sina rutiner, vilket Bolagsverket nu kommer att göra. Bolagsverket uppmärksammar samtidigt att ett bredare återinförande av kontanthantering skulle innebära ett steg tillbaka sett till utvecklingen av betalningsflöden i samhället i övrigt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum