Umeå kommun

Massor med aktiviteter med Händer på lovet-kortet i sommar

Dela

I sommar arrangeras massor med gratisaktiviteter för Umeås barn och unga under sommarlovet. Aktiviteterna riktar sig till barn i förskoleklass upp till årskurs 9. Ett Händer på lovet-kort som delas ut i skolan, ger fritt inträde till aktiviteterna.

Sommarlovsaktiviteterna arrangeras av verksamheter inom Umeå kommun och ett flertal föreningar som fått extra bidrag för att kunna arrangera gratisaktiviteter under sommarlovet.

Under sommaren kan barnen se framemot bland annat gratis bad på kommunens utomhusbad, padel på Nydala tenniscenter och bio på Folkets bio. Dessutom arrangerar bland annat Kulturcentrum för barn och unga och Umeå musikskola en sommarfest 17–18 juni, biblioteken arrangerar Sommarboken med tema under ytan återkommande under sommaren och Fritid unga, tillsammans med Ålidhems församling, håller ungdomskvällar vid Nydalasjön v. 23–33 samt v. 30–33. Alla aktiviteter ligger på www.umea.se/handerpalovet.

Statsbidrag för sommarlovsaktiviteter

Den extra satsningen på sommarlovsaktiviteter kan genomföras tack vare att kommunen beviljats statsbidrag från Socialstyrelsen. Totalt har Umeå kommun tilldelats cirka 1,5 miljoner kr, en summa som grundar sig på antalet barn och unga i hushåll med försörjningsstöd.

Syftet med satsningen är att barn oavsett ekonomisk eller social situation ska kunna hitta aktiviteter att delta i under sommaren.

Om Händer på lovet-kortet och lovkalendern

Händer på lovet-korten kommer att levereras till skolorna och delas ut till eleverna innan skolavslutningen.

Kortet ger fritt inträde till flera av de aktiviteter som anordnas av Umeå kommun och föreningar. Många aktiviteter är gratis oavsett om du har kort eller inte. Kortet fungerar även som en påminnelse om att alla aktiviteter under sommarlovet går att hitta på www.umea.se/handerpalovet.

Mer information:

Sara Nordström
samordnare för sommarlovsaktiviteterna
Umeå kommun
090-16 16 21
070-336 99 10
sara.nordstrom@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum