Umeå kommun

Mästerbotten #3 har siktet inställt på ännu en slutsåld succé

Dela

Den 12 oktober är det tredje gången gillt för Mästerbotten på Väven. Samarbetet med Random Bastards och Hoopdiggas, Tiljan och Umeå kommun har visat sig vara ett lyckat koncept som gått för fulla hus. Inget Mästerbotten har varit det andra likt och inför årets upplaga har det kreativa kollektivet Random Bastards och Hoopdiggas bland annat utlovat inget mindre än ett niomannaband på scen.

Foto: Matilda Hammar
Foto: Matilda Hammar

Mästerbotten #3 börjar redan den 16 september med det årliga rap-campet för ungdomar i Umeå. Under fyra dagar på Norrlandsoperan i Umeå kommer artisterna Cleo och Broder John att dela med sig av sina erfarenheter och coacha deltagarna. Som grädde på moset avslutas campet på Mästerbottens stora scen där deltagarna uppträder live tillsammans med hela Random Bastards.

Elin Hellrönn, programchef på kommunens kulturförvaltning tycker att den här sortens samarbeten är både lärorika och viktiga.

- Som samarbetspartner är det ett rent nöje att se hur Mästerbotten ständigt växer och förändras samtidigt som arrangemanget fortsätter att utstråla den där välkomnande och varma känslan som de sen fyller hela huset med. Arrangemanget lyckas verkligen förmedla ett av våra viktigaste uppdrag, att kultur är till för alla, oavsett vem du är.

I vanlig ordning genomför Random Bastards och Hoopdiggas en grundlig takeover av Vävens lokaler nere vid älven. Redan på dagen slås dörrarna upp till Öppna Foajén och Fika för att bjuda besökare på livemusik, killunch med Fatta Man, popup-butik, läskbar med Marc UÅ och givetvis, den snart kultförklarade paltlunchen. På kvällen är det sedan dags för Mästerbotten #3, fullt hus och en minst sagt stjärnspäckad line-up.

- Fjolårets frieri på scen må vara svårt att toppa men jag tvivlar inte en sekund på att det kommer bli ännu en oförglömlig dag och kväll med Mästerbotten säger Shauna Adams, producent vid Umeå kommuns kulturförvaltning.

För mer information:

Shauna Adams

Programproducent, Umeå kommun
shauna.adams@umea.se
072-571 02 83

Anna Axelsson
Tiljan AB
anna@tiljan.se
070-695 50 28

Program

Mästerbotten #3
Lördag 12 oktober, Väven

Dagen: 
(öppet för alla åldrar, gratis inträde)

Fatta Man (ordnar killunch)
Livemusik (hemliga UÅ-akter)
Popup-butik (Kollektivets egna kläder, artistmerch och exklusiv merch som bara kommer finnas att köpa på plats + lokala märken)
Läskbar med Marc UÅ
Paltlunch
Rapcamp-deltagare uppträder på torget i Umeå med Ayla

Kvällen:
(18+, 350:- inträde)

LINEUP
ACADEMICS
AYLA
BERI
BRODER JOHN
CLEO
FRICKY
FRIDLYST
GONZA-RA
TRAINSPOTTERS

DJ:S:
EKA SCRATCH
NORTHERN TACTICS

Mer info:
https://www.facebook.com/events/398750130904030/ 

Biljetter:
http://www.tickster.com/events/fcvrudb0refc1lz

Biljetter finns att köpa i Kulturreceptionen på Väven, via Vaven.se samt Tickster.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Matilda Hammar
Foto: Matilda Hammar
Ladda ned bild
Foto: Kristoffer Åkerström
Foto: Kristoffer Åkerström
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Parterna överens om slutreglering för Lundabron13.7.2021 15:09:18 CEST | Pressmeddelande

Umeå kommun och bygg- och anläggningsföretaget Veidekke har kommit överens om kostnaderna för bygget av Lundabron. Uppgörelsen fastställdes av Tekniska nämnden vid ett extra sammanträde i dag. – Bron är uppskattad och mycket välanvänd av Umeåborna. Samtidigt blev den betydligt dyrare än planerat, vilket verkligen bekymrat oss. Det här måste vi självklart dra lärdomar av, säger Lena Karlsson Engman, ordförande för Tekniska nämnden, Umeå kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum