Carl Johans pastorat

Masthuggs församling bjuder in till fest på berget!

Dela

Lördag 18 september blir en heldagsfest på berget utanför Masthuggskyrkan. Eftermiddagen är späckad med aktiviteter som tornvandring och barnteater. På kvällen blir det konserter med Songs of Boda och Franska Trion inne i kyrkan.

Illustration: Caroline Röstlund.
Illustration: Caroline Röstlund.

En fest för alla

Det finns något för alla åldrar när Masthuggs församling, Göteborg, bjuder in till en fest på berget. Utanför kyrkan är det aktiviteter, barnteater och öppen scen, med fri entré under hela dagen. Ett axplock ur programmet: kulturvandring i Majorna, musik för barn, hoppborg, tornvandringar och mimföreställning. Restaurang Bamba finns på plats med försäljning av mat och dryck från sin foodtruck. Bamba serverar vanligtvis husmanskost på Repslagaregatan, bara ett stenkast från Masthuggskyrkan.

Schema

Kl. 14–17:   Hoppborg, Restaurang Bamba, kreativa aktiviteter, godisskattjakt, VIP-lotteri.
Kl. 14.15:   Miamias Bullerochbång.
Kl. 14.30:   Kulturvandring – guidning i det historiska Majorna.
Kl. 15:   Barnföreställning ”Vem där?” med Hilda Rydman.
Kl. 14.30 och 15.30:  Tornvandringar i Masthuggskyrkan.
Kl. 15.30:   Pilgrimsvandring genom Slottsskogen.
Kl. 16–17:   Öppen scen i tältet.

Teaterstund för barn

Kl. 15 framför Hilda Rydman barnföreställningen ”Vem där?”. En teaterstund där en nyfiken vän genom leken tar oss med till hennes magiska fantasivärld. Genom mim, röst och musik hittar vi det stora i det lilla. En rolig och sinnlig föreställning för de minsta och deras vuxna.

Konserter på kvällen

På kvällen öppnas dörrarna till kyrkan för dubbla konserter med magnifika musiker: Songs of Boda och Franska Trion! Insläpp sker kl. 18.30, det går inte att förköpa biljetter. Kl. 20.20–21 är det en paus innan Franska Trion går på. I pausen serverar Bamba mat.

Songs of Boda

Kl. 19.30

Daniel Skoglund är boråsaren som har bott lika länge i Göteborg och gör musik under namnet Songs of Boda. Aktuell med nya skivan "Garland" kommer han med fullt band till Masthuggskyrkan. Musiken kretsar kring Daniels röst, texter och gitarr och landar någonstans i gränslandet mellan rock, country och soul. 

Daniel Boda Skoglund: Sång och gitarrer
Gustav Svedung: Klaviatur och sång 
Anders Grahn: Bas och sång
Emil Brandqvist: Trummor

Franska Trion

Kl. 21

Franska trion bildades 2002. Ett kultförklarat band som sakta men säkert fått en allt större publik. Musiken är ett kapitel för sig och det är svårt att jämföra den något annat. Bandet är aktuella med Matti Ollikainens bok "Trasiga Toner" om resan från Ullatti i Tornedalen till de stora scenerna, allt inramat av låttexterna från Franska trions samtliga utgåvor samt sitt elfte album i "Är det konstigt?". Franska Trion medverkade även som ett av husbanden i SVT´s På spåret. Liveframträdandena har en intensitet och närvaro som inte liknar något annat.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Illustration: Caroline Röstlund.
Illustration: Caroline Röstlund.
Ladda ned bild
Foto: Hanna Bodell
Foto: Hanna Bodell
Ladda ned bild
Foto: Samuel Peterson.
Foto: Samuel Peterson.
Ladda ned bild
Foto: Emma Grann.
Foto: Emma Grann.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Carl Johans pastorat
Carl Johans pastoratCarl Johans, Högsbo, Masthuggs och Oscar Fredriks församlingar bildar tillsammans Carl Johan pastorat. Geografiskt sträcker sig pastoratet från Linnégatan till Röda Sten och från Marconigatan till Göta älv. Halva befolkningen i området är under 40 år och 48 procent av dem som bor i någon av de fyra församlingarna är medlem i Svenska kyrkan.

Pastoratet arbetar aktivt bland annat med miljöfrågor och HBTQ-frågor, två områden där tron tar sig tydliga, praktiska uttryck.

Följ Carl Johans pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Carl Johans pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum