Statens medieråd

Matematiklärare vann Guldäpplet för digitala experiment

Dela

Sex lärare belönades i dag för sitt arbete med att utveckla undervisningen med digitala verktyg och resurser. Jonas Hall, lärare i matematik och fysik på Rodengymnasiet i Norrtälje, utsågs till årets vinnare av lärarpriset Guldäpplet.

Jonas Hall, vinnare av lärarpriset Guldäpplet 2016. Foto: Bo Helmersson
Jonas Hall, vinnare av lärarpriset Guldäpplet 2016. Foto: Bo Helmersson

Jonas Hall får priset för sitt engagerade arbete med att utveckla och utmana elevernas förmåga att experimentera i matematiken med djupare förståelse och bättre resultat som mål.

Juryns särskilda pris tilldelades Anna Kaya, lärare i svenska som andraspråk och projektledare vid Nationellt centrum för svenska som andraspråk (NC), vid Stockholms universitet, och Hülya Basaran, lärare i svenska som andraspråk och universitetsadjunkt vid Högskolan Väst. De belönades för att de förnyat språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt med digitala nycklar.

Anton Fagergren, förskollärare vid Irsta förskolor i Västerås, samt Martin Löfgren, språklärare, tillsammans med Per Ahlkvist, SO-lärare, på högstadiet på Norrevångsskolan i Karlshamn, delade på andraplatsen till Guldäpplet 2016.

– Det är fantastiskt att se allt det arbete som pågår ute på skolorna. Jag hoppas att alla, både årets pristagare och alla som nominerats, fortsätter att inspirera sina kollegor att förnya lärandet med stöd av olika digitala verktyg, säger Helena Dal, verksamhetsansvarig för Information och vägledning på Statens medieråd.

Guldäpplet lyfter sedan 2002 fram lärare som vågar röja ny mark med förankring i sina ämnen och som systematiskt utvidgar den pedagogiska verktygslådan, delar erfarenheter, utvärderar och prövar sina resultat i diskussion med kollegor. Drygt 100 lärare från hela landet nominerades till årets Guldäpple. Statens medieråd ingår i juryn som utser den slutliga vinnaren.

Nyckelord

Kontakter

Kontakt: Anna Fagerström
anna.fagerstrom@statensmedierad.se
0707-952626

Bilder

Jonas Hall, vinnare av lärarpriset Guldäpplet 2016. Foto: Bo Helmersson
Jonas Hall, vinnare av lärarpriset Guldäpplet 2016. Foto: Bo Helmersson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Statens medieråd
Statens medieråd
Box 27204
102 53 Stockholm

08-665 14 60http://statensmedierad.se

Statens medieråd är en myndighet som har i uppdrag att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Myndigheten följer medieutvecklingen och forskning kring barn och unga, sprider information, ger vägledning om barns och ungas mediesituation samt ansvarar för att fastställa åldersgränser för biograffilm som ska visas för barn under 15 år. 

Följ Statens medieråd

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Statens medieråd

”En bild säger mer än tusen ord”- Statens medieråd ger unga verktyg att avslöja könsnormer i bildspråket12.12.2017 06:00Pressmeddelande

Varje dag möts vi av otaliga mängder bilder. Vad som syns och inte syns kan påverka vilka röster vi tar på allvar. I spåren av #metoo efterlyser skolelever utbildning och redskap för hur samhället kan skildra individer mer jämställt. Nu presenterar Statens medieråd ett nytt omfattande material om osynliga strukturer i bildspråket, riktat till pedagoger på högstadiet och gymnasiet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum