Region Norrbotten

Matförgiftning under fotbollscup

Dela

Misstänkt matförgiftning under fotbollscup i Gammelstad.

Ca 20-talet barn har sökt sig till sjukvården och många söker sig till akuten i Sunderbyn, även några barn har hänvisats till akuten i Piteå och Kalix.

- Sunderby sjukhus och Piteå sjukhus har gått upp tillfälligt i förstärkningsläge med anledning av händelsen, uppger regionens tjänsteman i beredskap, Per Wågström.

Av de barnen som kom in till akuten i Sunderbyn, hade vissa lindriga symptom medan andra var medtagna. Några av barnen kommer få stanna över natten för observation.

Kontaktperson

Namn: Per Vågström
Titel: Tjänsteman i beredskap
Växel: 0920-28 40 00Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum