Djurens Rätt

Matkassarna visar vägen genom att välja bort burägg

Dela

Matkasseföretaget Mat&Ro följer i MatHems spår och väljer nu bort burägg från sina kassar.

Foto: Shutterstock/Billion Photos
Foto: Shutterstock/Billion Photos

– Vi bryr oss om hönornas välmående samtidigt som vi lyssnar till våra kunder som inte vill ha burägg i den mat som de äter, säger Jonas Bondesson, VD på Mat&Ro.

Sedan Djurens Rätt började arbeta med att få bort buräggen från marknaden 2008 så är i stort sett alla stora livsmedelskedjors hyllor buräggsfria, men trots det så spenderar fortfarande över 1 miljon hönor sina korta liv i burar på en yta mindre än ett A4-ark. Buräggen finns tyvärr kvar på marknaden, ofta gömda i produkter av olika slag.

– Det är alltid glädjande när företag gör djurvänliga val, deras val spelar stor roll då väldigt många djur påverkas av hur företag inom livsmedelsbranschen väljer att agera. Det här är ett beslut som vi vill se hos fler aktörer framöver, säger Nathalie Söderström ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt.

Djurens Rätt kommer att fortsätta arbeta för att hönorna i Sverige ska slippa sitta i bur och för att fler företag ska ta ställning i frågan. Tidigare har MatHem, Lidl, Netto, Pressbyrån och 7-eleven, för att nämna några, tagit liknande beslut.

– Påsken är på ingång och vi hoppas kunna leverera fler sådana här positiva nyheter innan dess, säger Nathalie Söderström.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Shutterstock/Billion Photos
Foto: Shutterstock/Billion Photos
Ladda ned bild

Länkar

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för ett en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. 

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Södertälje följt av Göteborg och Växjö – Sveriges djurvänligaste kommuner har utsetts12.6.2019 19:01:46 CESTPressmeddelande

Djurens Rätt har utsett Södertälje till Sveriges djurvänligaste kommun. På andra plats kommer Göteborg och på tredje plats Växjö. Utmärkelsen bygger på en helt ny kartläggning gjord av Djurens Rätt där landets kommuner har rankats utifrån djurvänliga faktorer som vegetarisk mat i skolan, djurskyddskrav vid upphandling och om kommunen pyntar fjäderfritt på påsken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum