Dagens Samhälle

Mats Edman lämnar Dagens Samhälle

Dela

Styrelsen för Dagens Samhälle AB, som ägs av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), har träffat en överenskommelse med Mats Edman som innebär att han lämnar sin post som chefredaktör och vd per dagens datum.

Efter drygt fem år med stora redaktionella och ekonomiska framgångar för Dagens Samhälle är parterna överens om att Mats Edman lämnar över till en ny ledning som får i uppgift att ta nästa steg i utvecklingen av tidningen utifrån den strategi som styrelsen har lagt fast. 

– Dagens Samhälle har under Mats Edmans ledning stärkt sin roll som oberoende nyhetsförmedlare, granskare och debattplats för den kommunala och landstingskommunala sektorn. Detta är en position som styrelsen kommer att slå vakt om tillsammans med en ny ledning för företaget, säger Julia Branting, ordförande i styrelsen för Dagens Samhälle.

Styrelsen kommer omedelbart att inleda processen att rekrytera en ny chefredaktör och vd. Intill dess att vederbörande är på plats har styrelsen beslutat att som vd tillförordna Staffan Hällerfors och som chefredaktör tillförordna Anna Sönne.

Nyckelord

Kontakter

Julia Branting, styrelseordförande
070-597 07 47

Mats Edman
070-290 33 44

Om

Dagens Samhälle
Dagens Samhälle
Besöksadress: Götgatan 14
118 82 Stockholm

08-452 73 00http://www.dagenssamhalle.se

Följ Dagens Samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dagens Samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum