Stockholms stad

Mats Strandler blir ny rektor på Björkhagens skola

Dela

När Björkhagens skola öppnar efter sommarlovet är det med en ny rektor på plats. Mats Strandler är en skolledare med bred erfarenhet. Han har bland annat varit rektor på Eklidens skola i Nacka kommun och startat Viktor Rydbergs skola i Fisksätra.

Mats Strandler Foto: Privat
Mats Strandler Foto: Privat

Rektorstjänsten på Björkhagens skola blir Mats Strandlers första i Stockholms stad. Han ser fram emot att träffa elever och medarbetare i Björkhagen.

- Helheten med alla årskurser från förskoleklass till årskurs nio lockar mig. Jag har redan hunnit träffa några elever och medarbetare på sommarfritids. Det lilla jag sett så här långt av skolan har känts väldigt bra.

På Björkhagens skola finns ungefär 950 elever från förskoleklass till och med årskurs nio.  Det arbetar ungefär 130 personer på skolan.

- På en stor skola som Björkhagen finns många olika yrkesgrupper, det är viktigt att alla de ges goda möjligheter att utföra sina uppdrag.  

Gillades av eleverna

Mats Strandler började som många andra sitt arbete i skolan som lärarvikarie.

- Jag upptäckte att det fungerade bra med undervisningen. Eleverna gillade mig, och jag gillade dem, så det kändes självklart att utbilda sig till lärare. 

Mats Strandler utbildade sig till lärare i Växjö. Han arbetade som lärare i matematik och NO i ungefär 20 år innan han gick rektorsprogrammet på Uppsala universitet. Han har även arbetat som lärarutbildare på Stockholms universitet.

Kontakt: Mats Strandler, rektor, mats.strandler@edu.stockholm.se och telefon 08 - 508 15 920. 

Fakta

Mats Strandler är ny rektor på Björkhagens skola. Tidigare rektor Therese Hemmälin arbetar numera på Hammarbyskolan Norra.  

Mer om Björkhagens skola 

Fakta om lärare och rektorer i Stockholms stad 

Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasieskolor.

Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 130 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns 30 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 360 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Mats Strandler Foto: Privat
Mats Strandler Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum