Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Matteuspassionen i Västerås domkyrka ställs in

Dela

Söndag 5 april skulle J.S. Bach Matteuspassionen ha framförts i Västerås domkyrka. Konserten ställs nu in.

Vårens störta konsert i Västerås domkyrka, Matteuspassionen, ställs in. Detta är en direkt konsekvens av att regeringen meddelat att alla publika evenemang om 500 personer eller fler stoppas.

- Redan idag är många biljetter sålda till konserten, och med ensemblen av körsångare och musiker överskrids siffran 500, meddelar Johan Hammarström, ansvaring för musikverksamheten i Västerås domkyrka.

Biljettförsäljningen via ticketmaster.se har nu avbrutits, men den som redan köpt biljetter kan vara lugn. Samtliga kunder kommer att kontaktas av Ticketmaster och kommer att återbetalas via dem.

- Att något av de stora passionsverken framförs i samband med påsktiden har för Västerås domkyrkan blivit en återkommande årlig tradition. Nu ställer vi tyvärr in i år, men arbetar för att Matteuspassionen genomförs 2021 istället, säger Hammarström.

Även söndagens konsert med Isabelle Demers har ställts in. Fler evenemang och konserter i Svenska kyrkan Västerås regi kan också komma att ställas in.

Kontinuerlig information om detta, och annat med anledning av covid 19, hittar du på:

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras/med-anledning-av-coronaviruset

eller i kalenderfunktionen på https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Snapchatta med en vuxen som lyssnar10.6.2020 14:30:00 CESTPressmeddelande

En tid av isolering, global oro och i värsta fall förluster av nära och kära har drabbat många, också ungdomar. Aldrig har det varit så viktigt att finnas tillgänglig som nu. Och just de unga finns i fokus när Svenska kyrkan Västerås nu öppnar sin Snapchat-jour, där du som är ung anonymt och under tystnadsplikt kan få prata med en vuxen som lyssnar. I andra änden finns präster, diakoner, pedagoger och församlingsassistenter som alla är vana vid att samtala om det som rör livet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum