Umeå kommun

Mattias Alkberg till Vävenscenen

Dela

Mattias Alkbergs föreställning Alla är sämst åker ut på turné under hösten 2018. Den två timmar långa musikföreställningen av och med Alkberg genomför sin turnéavslutning på Vävenscenen den 15 december. Bokningen görs i samarbete med Kulturföreningen Humlan och Umeå kommuns kulturverksamhet på Väven.

- Mattias Alkberg gjorde ett bejublat framträdande under Umeå Open så det känns riktigt roligt att få hit honom och att turnéavslutningen blir hos oss, säger Elin Hellrönn, Programchef på Umeå kommun kultur.

Alla är sämst handlar om tiden. Inte bara samtiden utan tiden som kontext, som begrepp och som argument. Finns tid? Finns kronologi? Vad är frihet? Vad är fångenskap? Vad är livet?

Det handlar också om ensamheten, sportkillarna, kulturtanterna, grannarna, vännerna, familjerna, maskinerna, borgarna, hajarna, vargarna, borgarna, klackarna, lönerna, drönarna, stjärnorna och så vidare och så vidare. Om att skriva ut och bort sig själv, allmängiltiggöra.

Och om musiken såklart. Att lyssna och känna sig lyssnad på.

Mattias Alkberg och hans band delar scenen med skådespelaren Kristine Gulbrandsen. Manus är skrivet tillsammans med Linda Wincent som också står för regi. Föreställningen är en samproduktion mellan Teg Publishing, United Stage och Norrbottensteatern. De första kvällarna äger rum i Alkbergs hemstad Luleå för att sedan tas på en turné ute i landet för sammanlagt 20 speltillfällen.

Mattias Alkberg är artist och poet. Han har sedan 1992 släppt 28 album och åtta böcker. Tidigare har föreställningarna Mattias Alkbergs Begravning och Personer satts upp på bland annat Dramaten och Orionteatern. Med Alla är sämst tar Alkberg för första gången ett samlat grepp på hela sitt musikaliska verk.

Datum: 15 december
Tid: 19.30 (entré från 19.00)
Plats: Vävenscenen
Biljetter: vaven.se, tickster.com samt Kulturreceptionen i Väven.

Mer information

Elin Hellrönn
Programchef Kultur
090-16 33 06
070-277 83 39

Nils Andrén
Umeå kulturförening Humlan
nils.andren@humlan.org
076-813 70 58

Ebba Lindqvist
PR och intervjuförfrågningar Mattias Alkberg
brev@ebbalindqvist.se
070-480 33 00

Nyckelord

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum