Svenska Tennisförbundet

Mattias Arvidsson slutar som förbundskapten

Dela

Mattias Arvidsson, kapten för Sveriges damlandslag i tennis sedan 2017, har valt att lämna sitt uppdrag.

Mattias Arvidsson har varit förbundskapten för det svenska Billie Jean King Cup-laget (tidigare Fed Cup) i 21 landskamper, med ett matchfacit på 12–9. Under sitt första år ledde han laget till avancemang till Europa-/Afrikazonens grupp 1.

Efter sex år lämnar han rollen för att ansluta till tränarteamet på Akademi Båstad Gymnasium, Sveriges enda riksidrottsgymnasium för tennis, där bland annat flera juniorlandslagsspelare har sin bas.

– Det har varit en fantastisk tid och jag vill tacka alla spelare och ledare jag haft förmånen att arbeta tillsammans med genom åren, men nu känner jag mig redo att lämna över stafettpinnen. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta nära förbundet i min nya roll på gymnasiet och att tillsammans med mina duktiga kollegor vidareutveckla verksamheten och skapa en riktigt bra bas för spelarna där, säger Mattias Arvidsson.

Under hösten kommer Svenska Tennisförbundet att förstärka sin sportsliga organisation samt tillsätta en ny förbundskapten för damlandslaget.

– Mattias har varit en hängiven kapten som verkligen har gett allt i sitt uppdrag. Det finns få som brinner för tennisen som han. Det känns vemodigt att han slutar som kapten, men samtidigt är det positiva nyheter för gymnasiet i Båstad, som är en viktig utvecklingsmiljö för oss. Mattias energi och engagemang blir ett värdefullt tillskott i RIG-verksamheten, säger Niklas Fjeldstad, landslagsansvarig på Svenska Tennisförbundet.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Johanna Jonsson, informationsansvarig Svenska Tennisförbundet
010-444 04 13, johanna@tennis.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Tennisförbundet
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

010-444 04 10https://www.tennis.se

Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundet har drygt 124 000 medlemmar organiserade i sju regioner och 400 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska tennisspelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA- titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har 13000 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras över 500 nationella tävlingar. Läs mer på www.tennis.se

Följ Svenska Tennisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Tennisförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum