Expressen

Mattias Carlsson ny medarbetare på Expressen

Dela

Den internationellt prisade reportern Mattias Carlsson, 45, går till Expressen. Han kommer närmast från Dagens Nyheter. "De senaste åren har jag imponerats av hur Expressen har utvecklats och känt att det är något jag vill vara en del av" säger Mattias Carlsson.

Mattias Carlsson. Foto: Olle Sporrong
Mattias Carlsson. Foto: Olle Sporrong

 – Expressen satsar allt mer på granskande, avslöjande och fördjupande journalistik inom en mängd ämnesområden. Till den satsningen ansluter nu en av Sveriges mest meriterade reportrar, säger Expressens redaktionschef Magnus Alselind.

Mattias Carlsson har vunnit Guldspaden för granskningen i Dagens Nyheter om ”Slöseriet med skattepengar” som bland annat ledde till att Tillväxtverkets generaldirektör fick sparken.  

Han tilldelades även Guldspaden tillsammans med DN-kollegan Mikael Delin för en granskning av Riksrevisionen som ledde till att samtliga tre riksrevisorer avgick. Senare ändrades också grundlagen som en följd av avslöjandena.

 – Självklart har jag fokus på samhällets främsta makthavare, inte bara myndigheter och politiker utan också gränsöverskridande fenomen som grov brottslighet och säkerhetspolitiska hot mot Sverige. Den allt sämre säkerhetspolitiska situationen i Östeuropa och hur det kommer att påverka Sverige är också en viktig fråga att granska, säger Mattias Carlsson.

2001-2012 jobbade han på Aftonbladet och bevakade bland annat historiska nyhetshändelser som invasionen av Irak 2003, kriget i Georgien 2008, jordbävningskatastrofen på Haiti 2010 och var tillsammans med fotografen Niclas Hammarström, även han nu också på Expressen, första reportageteamet på plats vid massakern på Utöya.  

2012-2021 har Mattias Carlsson jobbat på DN

– Det har varit många fantastiska år på Dagens Nyheter som utvecklat mig som journalist och jag är mycket stolt över att ha varit en del i att bygga DN:s grävande journalistik.

Nu blir han en del av Expressens undersökande journalistik

– Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och kunskaper.

I våras tilldelades Mattias Carlsson det europeiska grävpriset IJ4EU Impact Award för en granskningen ”Fraud Factory” som avslöjade en regelrätt bedrägerifabrik i Ukraina som lurade offer över hela världen med falska investeringar i Bitcoin. 

Nyckelord

Kontakter

Magnus Alselind, redaktionschef, magnus.alselind@expressen.se

Bilder

Mattias Carlsson. Foto: Olle Sporrong
Mattias Carlsson. Foto: Olle Sporrong
Ladda ned bild

Om

Expressen
Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00http://www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

Nu börjar valrörelsen – Expressen storsatsar på politik-tv från Almedalen1.7.2022 10:56:24 CEST | Pressmeddelande

Med två månader kvar till riksdagsvalet är intresset för svensk politik på topp. På söndag drar politikerveckan i Almedalen i gång och på plats i Visby driver Expressen sin ledande nyhetsbevakning och arrangerar mängder av intervjuer och debatter. – Både den stora digitala publiken och de som är i Visby kan räkna med de viktigaste nyheterna och mest spännande samtalen med makthavare hos oss, säger politik- och samhällschef Christofer Brask.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum