Stockholms Auktionsverk

Mattias Stenberg c/o Stockholms Auktionsverk

Dela

Stockholms Auktionsverk och Mattias Stenberg presenterar under Stockholm Design Week utställningen och auktionen Mattias Stenberg c/o Stockholms Auktionsverk.

Studio Mattias Stenberg
Studio Mattias Stenberg

Den svenska arkitekten och designern Mattias Stenberg närmar sig design från ett holistiskt perspektiv, där objektet alltid ställs i förhållande till betraktaren och sin omgivning. Oavsett om det är möbler eller objekt har han en förmåga att få massproducerade föremål att kännas taktila och handgjorda. Sedan Stenberg grundade sin studio 2010, har han hunnit formge ett imponerande utbud av möbler och designföremål.

Den kommande utställningen och auktionen hyllar Stenbergs breda designutbud och presenterar över 120 stycken möbler och designföremål som producerats exklusivt till denna utställning av ett 20-tal tongivande design- och möbelproducenter. Genom en blandning av unika föremål, ny samt uppdaterad design får publiken följa med in i Mattias Stenbergs personliga och tydligt tidlösa designuniversum.

Projektet initierades av Mette Rode Sundström, VD för Stockholms Auktionsverk:

Jag träffade Mattias på ett designevent för några år sedan, där jag blev väldigt inspirerad av hans nyfikenhet på att utforska olika spår inom design. Mattias verk reflekterar en fascinerande spännvidd som designer. Han har formgivit allt ifrån stolar, fåtöljer och soffor, till lampor och mattor, keramik och konstglas. För mig finns det en lekfullhet och ett mod i att ständigt kasta sig ut i nya produktområden och material. Dessutom har Mattias en beundransvärd förmåga att kombinera sin kreativa talang med en stark strategisk känsla. Han är också en mästare på att gestalta sin skapande kraft genom precis projektledning, logistik och utställningsuppbyggnad. Alltså en slags 360 graders syn på den upplevelse, som hans design gärna ska skapa för oss konsumenter.

Vi är mycket stolta att presentera Mattias Stenberg c/o Stockholms Auktionsverk; där vi bjuder in folk att just komma hela vägen runt om Mattias 10 år på designscenen och alla de producenter som han samarbetar med. 

Mattias Stenberg berättar om projektet:

Jag kände helt plötsligt ett behov av att stanna upp och summera. Att för första gången verkligen titta på helheten av de senaste årens arbete. Bokstavligt talat!

Det är ju lite av en unik möjlighet för mig att kunna samla så många av mina möbler och objekt på ett och samma ställe, kurerade enbart för detta tillfälle. Och dessutom tillsammans med ett 20-tal olika samarbetspartners som vi kanske inte normalt möter i en och samma miljö.

Jag får ofta frågan vad det är som kännetecknar min formgivning? Vad är den röda tråden, vad är kärnan? Jag pratar ofta och gärna om det i olika sammanhang och använder mig av värdebegrepp som tidlöshet, funktion och upplevelse.

Men i slutändan ska bra formgivning kunna kommunicera utan ord, utan mig som sufflös. En möbel eller objekt ska omedelbart göra sig förstådd på ett intuitivt plan. Därefter vill jag gärna klä dem med detaljer, materialitet, taktilitet, som liksom sipprar ut över tid. Lager på lager av små upplevelser. Tidlöshet handlar ju trots allt inte om färg och form, utan om ett bevarat intresse.

Under Stockholm Design Week visas och säljs samtliga föremål på en kurerad temaauktion hos Stockholms Auktionsverk. Flertalet av de deltagande möbel- och designproducenterna donerar försäljningsintäkterna till välgörande ändamål.

Ett stort tack till alla deltagande samarbetspartners:
Adea, Asplund, Bsweden, Bolon, David Design, Design House Stockholm, Fora Form, Gustavsbergs Porslinsbutik, Jot Jot, Klong, Materia, Mitab, Möbelhantverk, Nola, Nothern, Offecct, Skultuna, Stengruppen/Scandinvent, Zero.

Visning:

4-8 februari

Stockholms Auktionsverk
Nybrogatan 32, Stockholm

Auktion

Auktionen startar den 2 februari och avslutas den 9 februari 

Kontakter

Stockholms Auktionsverk
Nina Juhl
nina.juhl@auktionsverket.se
08-453 67 84

Studio Mattias Stenberg
Mattias Stenberg
mattias@studiovision.se

Bilder

Studio Mattias Stenberg
Studio Mattias Stenberg
Ladda ned bild
Mattias Stenberg
Mattias Stenberg
Ladda ned bild
Mette Rode Sundström
Mette Rode Sundström
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms AuktionsverkFölj Stockholms Auktionsverk

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms Auktionsverk

Stockholms Auktionsverks ägare, Lauritz.com säljer mer än 200 historiska, sällsynta B&O-apparater från ett danskt museum på auktion. Värderade till 1 000 000 kr.25.11.2020 11:53:46 CETPressmeddelande

En lätt skrattande men skön vokalist, Liva Weel, i radion, filmskådespelarinnan Lily Broberg, som tonar fram i svart/vitt, månlandningen visas på TV från 1969, klangen från Elvis Presleys gitarr från en originaltrådinspelning, Beatles enastående musik på vinyl och de kalla kårarna när man åter hör befrielsen och tyskarnas överlämnande i radion från 1945.

Världsrekord hos Lauritz.com, ägare av Stockholms Auktionsverk - Bärnstensklump på 47,5 kilo såld för 2 miljoner SEK på auktion12.11.2020 11:27:45 CETPressmeddelande

Lauritz.com slår nu världsrekord genom försäljningen av en gigantisk bärnstensklump med det imponerande försäljningspriset 2 009 986 SEK på auktion. Försäljningen av bärnstensklumpen – världens näst största bärnstensklump på 47,5 kilo – sker som en del av auktionsförsäljningen av boet efter House of Amber.

INVITATION: NEW CONTEMPORARY DESIGN  EXHIBITION AUCTION14.8.2020 12:58:04 CESTPressinbjudan

Stockholms Auktionsverk i samarbete med Beckmans Designhögskola, Svensk Form, Ung Svensk Form och Stockholmsmässan har nöjet att inbjuda till pressfrukost och presentation av unik utställning och auktion av ny samtida design och konsthantverk av några av Sveriges främsta unga formgivare examinerade vid Konstfack, Beckman Designhögskola, Malmstens Linköpings Universitet, Textilhögskolan och HDK-Valand åren 2015–2020. Onsdag 19 augusti kl 10 eller 11 på Nybrogatan 32, Stockholm Vi bjuder på lätt frukost osa@auktionsverket.se Inbjudan är personlig, ange vilken tid du vill komma. Välkommen! Utställning är öppen torsdag 20 aug –tisdag 25 aug kl 10–18 (stängt söndag) Auktion online onsdag 26 augusti, budgivning den 19–26 aug www.auktionsverket.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum