Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Maxa din hjärna med rätt mat

Dela

I sin nya bok Ät hjärnsmart! visar Kristina Andersson, näringsfysiolog och en av Sveriges främsta experter på mat och hälsa, hur du boostar dina mentala förmågor med rätt mat och inte minst, hur du återtar kontrollen över dina matval.

Hjärnsmart mat! ger en grundlig genomgång av de såväl fysiska som psykiska aspekterna av hur hjärnan påverkas av det vi äter. Det är den hittills mest heltäckande boken i ämnet och baseras på vetenskapliga fakta samt den senaste forskningen. Maten är naturligtvis inte allt men en viktig pusselbit och dessutom en pusselbit som är väldigt lätt att påverka. 

Ämnen som berörs: 

• Behöver man äta mer när man tänker mycket?

• Nedstämdhet och depression

• Minne och inlärning

• Den åldrande hjärnan

• ADHD och Autism

• Fysiologiska och kognitiva faktorer bakom vårt ätbeteende

Boken ger också svar på ett av livets stora mysterium: Om nu grönsaker och fisk är så bra för oss – varför längtar vi inte efter det? Varför väljer vi socker och godis som är så dåligt? Vad är det som driver våra matval och hur kan vi påverka det? Även detta hör till ämnet hjärnsmart mat.

Dessutom är boken fylld med välsmakande hjärnsmarta recept. 

 

Kristina Anderssonär en av Sveriges kunnigaste experter inom mat och hälsa. Hon är näringsfysiolog, utbildad på Karolinska Institutet, och följer ständigt med i forskning och debatter. Dessutom kan Kristina konsten att entusiasmera och förmedla sin kunskap på ett pedagogiskt sätt. Kristina syns även i diverse tv-sammanhang – från expert i Biggest Loser till Diabetesgalan och barnprogram för UR.

Titel:  Ät hjärnsmart! Maten och knepen som gör dig smartare, gladare och skyddar mot åldrande.

ISBN:  978-91-7783-391-8

Författare: Kristina Andersson 

Utgivning: september

Antal sidor: 192

Typ: inbunden

Nyckelord

Kontakter

För mer information kontakta Jiwar Roshan 031-10 20 25 eller jiwar@tukanforlag.se

Bilder

Dokument

Om

Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Örlogsvägen 15
426 71 Västra Frölunda

031-10 20 25http://www.tukanforlag.se

Hos Tukan förlag hittar du färgstarka och originella böcker. Vi har ett brett, prisvärt och alltid aktuellt sortiment fullt av kunskap, inspiration och underhållning. För både vuxna och barn. Genom vår nyfikenhet, flexibilitet och vilja att göra saker på vårt eget sätt, har vi utmanat en hel bransch och blivit en udda fågel i bokvärlden

Tukan förlag startades 2008 av Christian Bang-Melchior. Det är ett av Sveriges största förlag och ger ut cirka 300 nya titlar om året.

Bokförlaget Nona grundades 2010 i Göteborg och är ett systerförlag till Tukan förlag. På Nona ger vi ut omkring 15 böcker per år och i vår katalog hittar du såväl skönlitteratur som biografier och memoarer. Vi ger ut både svenska och utländska författare och har nära samarbeten med ett flertal internationella bokförlag.

Den röda tråden i vår utgivning är starka berättelser om fascinerande människor och deras livsöden. Våra böcker attraherar och engagerar en bred publik och säljs idag hos samtliga stora svenska återförsäljare.

Följ Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Dörte Hansen kommer till bokmässan12.9.2019 07:07:06 CESTPressmeddelande

Dörte Hansen är en av Tysklands mest omtyckta och bäst säljande författare. Hon är just nu dubbelt aktuell: nya boken Middagstimmen släpps på svenska i september och hon gör sitt första officiella författarbesök i Sverige i samband med bokmässan. Dörte Hansen är en av bokmässans speciellt inbjudna gäster och kommer att delta i två seminarier. Efter besöket i Göteborg kommer hon även att resa till Stockholm.

Han obducerade prinsessan Diana och terroroffer från 11 september29.8.2019 11:14:04 CESTPressmeddelande

Richard Shepherd avslöjar de dödas hemligheter. Han är en av världens främsta rättsläkare och tog hand om såväl prinsessan Diana som terroroffer från 11 september. Men ofta är det de mindre kända historierna som är de mest gåtfulla – ibland rent av bisarra. Varje obduktion är som en deckargåta. Richard Shepherds bok Onaturlig död är en fascinerande och känslomässigt gripande skildring om hans yrkesgärning och liv … bland de döda.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum