Porsche

Maxad finalrysare väntar i Porsche Carrera Cup Scandinavia!

Dela

Efter en lång racingturné med tolv deltävlingar genom Sverige, Norge och Finland är Porsche Carrera Cup Scandinavia 2017 framme vid finalen. Nu väntar mästerskapets största drama.

Inför finalen på Mantorp Park 15-16 september skiljer det bara sex poäng mellan serieledande Jocke Mangs och tvåan i mästerskapet Lukas Sundahl. I Carrera Cup får man 20 poäng för seger och 18 poäng för en andra plats. Vilket betyder att om Sundahl vinner och Mangs kommer tvåa i bägge deltävlingarna så vinner Mangs. Medan minsta misstag från Mangs öppnar dörren på vid gavel för mästerskapsseger till Sundahl.

– Det kan inte vara bättre! Efter tolv race står vi inför en helt avgörande finalrysare. Racing av högsta klass mellan två snabba och segerhungriga förare, säger en förväntansfull Raine Wermelin, direktör på Porsche Sverige.

35-årige Jocke Mangs är veteranen som var mästare 2008-2009. Han jagar nu sin tredje titel i Carrera Cup. Teamet han kör för, team bennys, vann mästerskapet så sent som i fjol med Fredrik Larsson som förare.

Mangs har en ström av fina och jämna resultat under säsongen, med segrar på Rudskogen och Gelleråsen som givna höjdpunkter. En mästerskapsseger 2017 skulle innebära ett fantastiskt hattrick i Carrera Cup-titlar.

– Jag ser fram mot en superspännande finalhelg på Mantorp! Mitt team gör ett fantastiskt jobb och det vore en dröm att tillsammans med dem få ta hem mitt tredje mästerskap i Porsche Carrera Cup Scandinavia, säger Mangs.

Föraren som kan stoppa honom heter Lukas Sundahl. 20-åringen från Växjö är seriens unga supertalang som vuxit rejält under säsongen. Med hela fyra racesegrar 2017 har han krupit närmare och närmare serieledning de senaste deltävlingarna. Hans bil drivs av familjeteamet Sundahl Racing och en seger i mästerskapet vore en sann solskenshistoria.

– Det har varit en fantastisk säsong och vi blir starkare och starkare för varje race som går. Team Sundahl, bilen och jag är i toppform inför helgen!

Jocke Mangs står för erfarenhet och säkerhet medan Lukas Sundahl har fler segrar under säsongen. Farten talar således för tvåan i mästerskapet. Förmågan att knyta ihop säcken talar för serieledaren. Publiken kan se fram emot ett knivskarpt finaldrama.

– Säsongen 2017 har bjudit på otroligt bra racing. Årets sista tävlingshelg på Mantorp blir en rysare som kan sluta precis hur som helst. Alla inom Porsche Carrera Cup Scandinavia biter på naglarna, avslutar Raine Wermelin med ett leende. 

PORSCHE CARRERA CUP SCANDINAVIA 2017

Poängställning. Topp fem i mästerskapet efter tolv deltävlingar.

Förare Poäng
1. Jocke Mangs 200
2. Lukas Sundahl 194
3. Oscar Palm 161
4. Robin Hansson 155
5. Pontus Fredricsson 140

   
Porsche Carrera Cup Scandinavia 2017 avgörs genom 14 race under följande 7 tävlingshelger. 

Race 1-2: Ring Knutstorp 5-6 maj
Race 3-4: Alastaro (FIN) 19-20 maj
Race 5-6: Rudskogen (NOR) 3-4 juni
Race 7-8: Västkustloppet Falkenberg 8-9 juli
Race 9-10: Kanonloppet Karlskoga 12-13 augusti
Race 11-12: Anderstorp  2-3 september
Race 13-14: Mantorp Park 15-16 september

  
Fakta 

Porsche Carrera Cup Scandinavia etablerades 2004.

Porsche Carrera Cup Scandinavia består av 14 deltävlingar som körs under 7 helger i Sverige, Finland och Norge i samarbete med STCC.

2016 bevakades PCCS av 70 ackrediterade journalister på plats och sågs av 45 000 betalande åskådare. Sammanlagt 30 live-timmar tv producerades av SVT.

Tävlingsbil: Porsche 911 GT3 Cup med sexcylindrig boxermotor på 3,8 liter. 460 hk vid 7 500 varv. Pneumatisk 6-växlad sekventiell transmission. Fly-by-wire throttle.

2017 består startfältet av 15 st. Porsche 911 GT3 Cup. Bilarna tillverkas enbart för racing av Porsche Motorsport i Weissach.

Kontakter

Bilder

Om

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718 Boxster, 718 Cayman, Macan, Cayenne och Panamera. År 2017 registrerades 1 550 Porsche i Sverige. Porsches största marknader är Kina och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Göteborg, Kalmar, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.

Följ Porsche

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Porsche

Porsche firar 70 år som sportbilstillverkare26.1.2018 17:15Pressmeddelande

Snabb, puristisk, känsloladdad. Under 70 år har märket Porsche varit synonymt med sportbilskonstruktioner av högsta klass. Den första modellen som fick namnet Porsche registrerades den 8:e juni 1948. Det var 356 ”Nr 1” Roadster. Den dagen föddes märket Porsche. Typ 356 förvandlade Ferry Porsches dröm om en sportbil till verklighet. - Hans vision vid den tiden gav uttryck för alla de värden som definierar märket än idag, sade Oliver Blume, CEO för Porsche AG, i samband med invigningen av det årslånga firandet av ”70 år med sportbilen Porsche” på Porsche Museum. - Tradition är en förpliktelse. Utan vår tradition och utan våra kärnvärden skulle vi inte vara där vi är idag, säger Oliver Blume. Vi planerar att även långt in i framtiden upprätthålla den förstklassiga tekniska nivå som Ferry Porsche satte. Intelligent dynamisk mobilitet har en fantastisk framtid. Och vi har den teknologiska expertisen, de kreativa medarbetarna och den unika teamkänsla som krävs för att vara med där. Vi har va

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum