Porsche

Maxad finalrysare väntar i Porsche Carrera Cup Scandinavia!

Dela

Efter en lång racingturné med tolv deltävlingar genom Sverige, Norge och Finland är Porsche Carrera Cup Scandinavia 2017 framme vid finalen. Nu väntar mästerskapets största drama.

Inför finalen på Mantorp Park 15-16 september skiljer det bara sex poäng mellan serieledande Jocke Mangs och tvåan i mästerskapet Lukas Sundahl. I Carrera Cup får man 20 poäng för seger och 18 poäng för en andra plats. Vilket betyder att om Sundahl vinner och Mangs kommer tvåa i bägge deltävlingarna så vinner Mangs. Medan minsta misstag från Mangs öppnar dörren på vid gavel för mästerskapsseger till Sundahl.

– Det kan inte vara bättre! Efter tolv race står vi inför en helt avgörande finalrysare. Racing av högsta klass mellan två snabba och segerhungriga förare, säger en förväntansfull Raine Wermelin, direktör på Porsche Sverige.

35-årige Jocke Mangs är veteranen som var mästare 2008-2009. Han jagar nu sin tredje titel i Carrera Cup. Teamet han kör för, team bennys, vann mästerskapet så sent som i fjol med Fredrik Larsson som förare.

Mangs har en ström av fina och jämna resultat under säsongen, med segrar på Rudskogen och Gelleråsen som givna höjdpunkter. En mästerskapsseger 2017 skulle innebära ett fantastiskt hattrick i Carrera Cup-titlar.

– Jag ser fram mot en superspännande finalhelg på Mantorp! Mitt team gör ett fantastiskt jobb och det vore en dröm att tillsammans med dem få ta hem mitt tredje mästerskap i Porsche Carrera Cup Scandinavia, säger Mangs.

Föraren som kan stoppa honom heter Lukas Sundahl. 20-åringen från Växjö är seriens unga supertalang som vuxit rejält under säsongen. Med hela fyra racesegrar 2017 har han krupit närmare och närmare serieledning de senaste deltävlingarna. Hans bil drivs av familjeteamet Sundahl Racing och en seger i mästerskapet vore en sann solskenshistoria.

– Det har varit en fantastisk säsong och vi blir starkare och starkare för varje race som går. Team Sundahl, bilen och jag är i toppform inför helgen!

Jocke Mangs står för erfarenhet och säkerhet medan Lukas Sundahl har fler segrar under säsongen. Farten talar således för tvåan i mästerskapet. Förmågan att knyta ihop säcken talar för serieledaren. Publiken kan se fram emot ett knivskarpt finaldrama.

– Säsongen 2017 har bjudit på otroligt bra racing. Årets sista tävlingshelg på Mantorp blir en rysare som kan sluta precis hur som helst. Alla inom Porsche Carrera Cup Scandinavia biter på naglarna, avslutar Raine Wermelin med ett leende. 

PORSCHE CARRERA CUP SCANDINAVIA 2017

Poängställning. Topp fem i mästerskapet efter tolv deltävlingar.

Förare Poäng
1. Jocke Mangs 200
2. Lukas Sundahl 194
3. Oscar Palm 161
4. Robin Hansson 155
5. Pontus Fredricsson 140

   
Porsche Carrera Cup Scandinavia 2017 avgörs genom 14 race under följande 7 tävlingshelger. 

Race 1-2: Ring Knutstorp 5-6 maj
Race 3-4: Alastaro (FIN) 19-20 maj
Race 5-6: Rudskogen (NOR) 3-4 juni
Race 7-8: Västkustloppet Falkenberg 8-9 juli
Race 9-10: Kanonloppet Karlskoga 12-13 augusti
Race 11-12: Anderstorp  2-3 september
Race 13-14: Mantorp Park 15-16 september

  
Fakta 

Porsche Carrera Cup Scandinavia etablerades 2004.

Porsche Carrera Cup Scandinavia består av 14 deltävlingar som körs under 7 helger i Sverige, Finland och Norge i samarbete med STCC.

2016 bevakades PCCS av 70 ackrediterade journalister på plats och sågs av 45 000 betalande åskådare. Sammanlagt 30 live-timmar tv producerades av SVT.

Tävlingsbil: Porsche 911 GT3 Cup med sexcylindrig boxermotor på 3,8 liter. 460 hk vid 7 500 varv. Pneumatisk 6-växlad sekventiell transmission. Fly-by-wire throttle.

2017 består startfältet av 15 st. Porsche 911 GT3 Cup. Bilarna tillverkas enbart för racing av Porsche Motorsport i Weissach.

Kontakter

Bilder

Om

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718 Boxster, 718 Cayman, Macan, Cayenne och Panamera. År 2017 registrerades 1 550 Porsche i Sverige. Porsches största marknader är Kina och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Göteborg, Kalmar, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.

Följ Porsche

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Porsche

Porsche Panamera kompletteras med två nya GTS-modeller16.10.2018 08:00Pressmeddelande

Porsche utökar sin Panamera-serie med två extra sportiga versioner. Panamera GTS och Panamera GTS Sport Turismo är två unika prestandamodeller med sina kraftfulla 4-liters biturbomotorer på 338 kW/460hk, extra dynamiska chassisystem med trekammars luftfjädring och speciella designelement. I standardutrustningen ingår till exempel Sport Design-paketet med sina svarta exteriöra detaljer och stora ytor klädda med Alcantara inne i bilen. Dessutom har Porsche utvidgat sitt utbud av komfort- och assistans för hela Panamera-serien till att inkludera head-up display med olika konfigurations­möjligheter. Känsla och effektivitet Hjärtat i de båda nya Panamera GTS-modellerna är en 4-liters V8 med en effekt på 338 kW (460 hk) och ett maximalt vridmoment på 620 Nm. Sportavgassystemet, som är standard, bidrar med sitt speciella ljud till körupplevelsen. Biturbomotorn, som är försedd med partikelfilter för bensinmotorer, är 15 kW (20 hk) och 100 Nm starkare än föregångaren och Panamera GTS och Paname

Nya Porsche Macan lanseras i Europa2.10.2018 08:00Pressmeddelande

Nya Porsche Macan gör sin Europa-debut på Paris bilsalong. Den nya modellen har en effektiv 2,0-liters fyrcylindrig turbomotor med förbättrad förbränningsrumsgeometri och partikelfilter. Den nya motorn utvecklar 180 kW (245 hk) och det maximala vridmomentet är 370 Nm. I kombination med en 7-växlad PDK dubbelkopplingslåda accelererar den kompakta SUV-modellen från 0 - 100 km/tim på 6,7 sekunder och kan nå en toppfart av 225 km/tim. Bränsleförbrukningen enligt New European Driving Cycle (NEDC)* är 8,1 liter per 100 km. Modellen, som är helt omarbetad, har som mest påtagliga nya kännetecken när det gäller design och teknik en nydesignad bakdel med tredimensionell LED-ljuspanel och ett helt nytt Porsche Communication Management-system med en 10.9 tums pekskärm inne i bilen. Nytt fintrimmat chassi för bättre balans Köregenskaperna är Macans viktigaste egenskap. Det förnyade chassit ökar komforten och gör Macan ännu trevligare att köra. Typiskt för sportbilar har Macan däck i olika dimension

Världspremiär för exklusiv nyutgåva av Porsche 935 med 700 hk28.9.2018 08:00Pressmeddelande

Porsche presenterar nya 935 i samband med det historiska “Rennsport Reunion”-mötet på Laguna Seca Raceway i Kalifornien. Den 515 kW (700 hk) starka tävlingsmodellen har en kaross som påminner om den legendariska Porsche 935/78 och kommer att tillverkas i en begränsad serie om 77 bilar. - Den här speciella bilen är en födelsedagspresent från Porsche Motorsport till alla fans över hela världen, säger Dr Frank-Steffen Walliser, vice president för Motorsport och GT-bilar. - Eftersom bilen inte är homologerad behövde inte tekniker och designers hålla sig till de vanliga reglerna och de hade därför större frihet i utvecklingsarbetet. Tekniken i modellen som är avsedd för klubbtävlingar och privat träning på racerbanor bygger på högprestandamodellen 911 GT2 RS. Liksom i sin historiska föregångare har större delen av karossen ersatts med delar i kolfiber (CFRP). Inklusive det strömlinjeformade förlängda bakpartiet är Porsche 935 4,87 meter lång. Den exklusiva klubb-racern är 2,03 meter bred. D

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum