Ticket

Maximera ledigheten i jul – mest populära resmålet

Dela

De röda dagarna under årets jul- och nyårsledighet infaller mycket fördelaktigt för alla arbetstagare. Många svenskar passar på att ta långledigt, flyr eventuell julstress och firar istället julafton utomlands. Mest populära resmålet för ett julfirande utomlands är Gran Canaria, följt av Phuket. Teneriffa och Krabi ökar dock antalet resebokningar mest, enligt färsk statistik från Ticket.

Vackra Teneriffa allt mer populärt resmål för julfirande utomlands.
Vackra Teneriffa allt mer populärt resmål för julfirande utomlands.

- Julens röda dagar ligger verkligen bra till för att ta långledigt. Kombinationen att slippa julhetsen på hemmaplan och önskan att uppleva så mycket som möjligt under semestern gör att många väljer att fira jul utomlands, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

De senaste åren har inneburit fördelaktiga möjligheter till långledigt över jul och nyår för många av Sveriges arbetstagare. Julledigheten 2019 är inte sämre – fem dagars semesteruttag ger 17 dagars sammanhängande ledighet. Årets ledighet är dessutom den sista på några år att vara så pass fördelaktig, eftersom fler röda dagar än tidigare kommer infalla på helger under kommande års jul- och nyårsledighet.

I takt med att det har blivit allt mer populärt att fly julstressen åker många svenskar iväg till värmen i vinter. Antalet resebokningar över julafton har dock minskat med drygt 6 procent jämfört med i fjol, men i och med svenskarna bokar sina utlandsresor senare än jämfört med 2018 så krymper denna minskning ju närmare julafton kommer.

Gran Canaria är svenskarnas favoritresmål när det gäller julaftonsfirande utomlands, följt av Phuket och Teneriffa. De två förstnämnda minskar antalet bokningar, medan däremot Teneriffa ökar med knappt 19 procent jämfört med i fjol.

- Kanarieöarna är en storfavorit varje vinter – inte alltför lång restid och goda chanser till både sol och varma badtemperaturer lockar. Än så länge är det klart flest resenärer till Gran Canaria, men fler och fler svenskar väljer att upptäcka grannöarna, främst Teneriffa, den grönaste av alla Kanarieöarna, säger Katarina Daniels vidare.

Så maxar du julledigheteten 2019

Ta ledigt dessa 5 dagar: 23, 27, 30 december, 2 - 3 januari
Total ledighet 17 dagar: 21 december - 6 januari

Hit reser svenskarna för att fira julafton 2019

  1. Gran Canaria (1)
  2. Phuket (2)
  3. Teneriffa (5)
  4. Miami (4)
  5. Bangkok (3)
  6. Krabi (7)
  7. Amsterdam (6)
  8. Cancun (10)
  9. New York (ny)             
  10. Malaga (ny)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m den 17 november med avresa den 14/12-23/12, hemkomst mellan den 25/12-5/1.


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Vackra Teneriffa allt mer populärt resmål för julfirande utomlands.
Vackra Teneriffa allt mer populärt resmål för julfirande utomlands.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Virus och oroligheter till trots – ökande resebokningar i januari11.2.2020 07:45:00 CETPressmeddelande

Januari är en av de svenska resenärernas mest intensiva resebokningsmånader, då många bokar in årets utlandssemestrar. Trots stor medial uppmärksamhet kring framför allt coronaviruset i Kina ökade antalet resebokningar under januari med 9 procent, jämfört med januari 2019. De första dagarna i februari månad så skedde dock en förändring i kundbeteendet, och efterfrågan skiftade från Kina och näraliggande länder till andra resmål, enligt ny statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum