E.ON Sverige AB

Med Coromatic är E.ON redo att möta den fortsatta digitaliseringen

Dela

E.ONs förvärv av företaget Coromatic är nu genomfört. E.ON får därmed tillgång till spetskompetens inför Nordens växande digitalisering.

Bild: Coromatic
Bild: Coromatic

Från och med idag är Coromatic ett dotterbolag inom E.ON koncernen. Coromatic är Nordens ledande leverantör av verksamhetskritisk infrastruktur och hjälper kunder att säkerställa datakommunikation och strömförsörjning till samhällskritiska anläggningar genom att tillhandahålla tjänster och lösningar som levererar reservkraft och oavbruten strömförsörjning.

Den stora tillväxten av datahallar, i spåren av att allt mer i samhället digitaliseras, gör att kraven på driftsäkerhet och pålitlighet i leveransen blir allt viktigare. Med förvärvet av Coromatic är E.ON redo att möta dessa krav.

—   Det känns fantastiskt roligt att affären nu är klar! Coromatic är inne i en spännande tillväxtfas och jag ser stora möjligheter att utveckla attraktiva gemensamma lösningar för kunder inom industrin, fastighetsbranschen och datahallar, säger Marc Hoffmann, vd E.ON Sverige.

Norden bedöms som en attraktiv region för etablering av datacenter med relativt låg energikostnad och politisk stabilitet. En framtid med artificiell intelligens, smarta byggnader och internet of things innebär att behovet av elektricitet och avbrottsfri leverans bara kommer att öka.

—   Att kunna utöka vårt erbjudande och kompetens till kunder inom kritisk infrastruktur, särskilt datahallar, är ett positivt steg för tillväxten av E.ONs B2B-affär över hela Europa. Jag är glad över att ha Coromatic som en del av E.ON-portföljen, säger Anthony Ainsworth, CEO E.ON Business Solutions.

Coromatic fortsätter att vara ett självständigt dotterbolag inom E.ON koncernen, och kommer att driva sin verksamhet under eget varumärke och med nuvarande företagsledning.

Om Coromatic:

Företaget har i Norden drygt 5 000 kunder, bland dem finns 60 procent av Nordens 100 största företag, inom ett stort antal branscher till exempel datacenter, hälso- och sjukvård, offentlig sektor, transport, industri, telekom, finans och detaljhandel. Bolagets huvudkontor finns i Stockholm. Coromatic har cirka 500 anställda.

Kontakter

Bilder

Bild: Coromatic
Bild: Coromatic
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

E.ONs moderna elnätsstation i Mörarp invigd29.10.2019 13:00:00 CETPressmeddelande

Arbetet med ombyggnationen och moderniseringen av elnätsstationen i Mörarp är en investering om ca 120 miljoner kronor. Det har bidragit till ca 13 årsarbeten under projekttiden och nu är projektet i hamn. Detta uppmärksammades med en invigning där representanter från bland annat E.ON och från ElTel, som utfört arbetet utan avbrott för kunderna, fanns på plats. Uppgraderingen som gjorts i stationen innebär att leveransen av el till 8 kommuner med tillsammans över 350 000 invånare blir modernare och säkrare, för både kunder och medarbetare.

Nu invigs E.ONs moderna elnätsstation i Mörarp28.10.2019 10:10:39 CETPressinbjudan

Investeringen om ca 120 miljoner kronor har bidragit till ca 13 årsarbeten under projekttiden. Arbetet med moderniseringen av stationen och elnätet har pågått sedan 2017 och nu är arbetet klart. Detta uppmärksammas med en invigning där representanter från E.ON och från ElTel, som utfört arbetet, finns på plats. Uppgraderingen som gjorts i stationen innebär att leveransen av el till 8 kommuner med tillsammans över 350 000 invånare blir modernare och säkrare, för både kunder och medarbetare.

E.ON välkomnar lösningen med regeringen för att lösa kapacitetsbristen25.10.2019 14:23:02 CESTPressmeddelande

E.ON välkomnar lösningen med regeringen för att lösa kapacitetsbristen. Den är ett viktigt steg som möjliggör klimatomställning, men det behövs fler åtgärder. Lösningen förbättrar investeringsvillkoren i elnäten och ger E.ON möjlighet att använda Heleneholmsverket som kapacitetsreserv med förnybar svensk biogas. I samtalen har regeringen visat ett stort intresse för E.ONs innovativa handelsplats för effekt, säger Johan Mörnstam, vd för E.ON Energidistribution.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum