Region Örebro län

Med kapacitet att vaccinera 4 400 personer per dag - vaccinationsmottagningen på Conventum öppnar på måndag

Dela

Vaccinationsmottagningen på Conventum Arena öppnar igen på måndag. Lokalerna kommer att byggas upp på liknande sätt som förra gången.

– Det känns jättebra att vi kan öppna i en rymlig lokal för att kunna ta emot fler på kort tid. Smittan ökar i samhället och vaccination är en viktig del i att få stopp på pandemin. Vi erbjuder fortsatt drop-in för dig som ska ta första dosen, berättar Eva Slätmo, ordförande i styrgruppen för vaccination.

Bättre kapacitet med fler bås och större yta

Conventum Arena har kapacitet att ta emot minst 4 400 personer per dag fördelat på 25 vaccinationsstationer. Lokalerna kommer att byggas upp på liknande sätt som förra gången.

– Vänta inte med din vaccination! Vi vill åter igen uppmana alla som är 12 år eller äldre att vaccinera sig nu oavsett om de ska ta dos 1, 2 eller 3. Genom att vaccinera sig minskar man risken för att bli allvarligt sjuk i covid, säger Eva Slätmo.

Sänkt dosintervall och SMS

Dosintervallet är sänkt till fem månader mellan dos två och tre för alla som är minst 18 år. De som är aktuella för att ta en tredje dos får ett påminnelse-SMS, förutsatt av man lämnat telefonnummer vid bokningstillfället.

Vaccinera dig även om du varit sjuk i covid-19

Det är viktigt att du vaccinerar dig även om du har haft covid-19. Du kan gå och vaccinera dig så fort du är frisk och mår bra igen.


Vaccinationsmottagningen Conventum Arena
Adress: Fabriksgatan 26-28.
Parkering: Parkeringshus finns i samma byggnad och möjlighet till parkering i samma kvarter.
Resa kollektivt: Det är nära till buss och tågförbindelser. Du reser gratis till och från vaccinationen med Länstrafiken. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Eva Slätmo. Foto: Region Örebro län
Eva Slätmo. Foto: Region Örebro län
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum